Waarom een boot huren in Amsterdam?

Jij hebt vast wel eens gehoord dat Amsterdam een stad is die door haar vele grachten gekenmerkt wordt. Onze beroemde hoofdstad staat dan ook niet voor niets bekend als het ‘Venetië van het noorden’. Iets wat logisch klinkt als je weet dat er een enorm netwerk van 165 grachten aanwezig is.

Een rondvaart door (enkele) grachten daarvan is dus ook een absolute must als jij Amsterdam bezoekt. Er worden veel rondvaarten in de gewone klassieke rondvaartboten georganiseerd. Zelf een boot huren is een veel beter alternatief om deze stad via het water te verkennen. Het geeft je immers de vrijheid om te gaan en staan (lees: varen) waar je wilt, zolang jij dat wilt.

Niet alleen voor de rijken en celebraties

Een privé boot huren hoeft gelukkig echt niet alleen voor de rijken en celebraties te zijn. Een boot huren in Amsterdam is zelfs zeer betaalbaar! Je kunt hierbij uit een open sloep kiezen, wat vooral tijdens de warme lente- en zomerdagen een perfecte keuze is. Als je wat meer beschutting zoekt, dan kan een salonboot ook een prima optie zijn. Die zijn zelfs voor grote groepen tot maar liefst 100 personen beschikbaar!

En om een mogelijke vaar stress te omzeilen, zit daar dan (meestal) standaard een schipper bij. Je hebt daarnaast de keuze uit van te voren vastgestelde vaararrangementen. Of je zou eventueel jouw eigen vaart kunnen samenstellen. Bovendien kun je zelf bepalen wat voor eten en drinken jij aan boord wenst. Plus natuurlijk waar je jouw bootreis wilt laten starten.

Een ideale combinatie

Zo’n tocht per privéboot biedt jou de ideale combinatie van een food tour en een rondvaart door de zeventiende-eeuwse grachten in Amsterdam die beschermde worden door UNESCO. Dit is zo ook een geweldige manier om veel meer over deze bijzondere stad te weten te komen. Terwijl je in de historische grachten vaart, bewonder je de verbluffende architectuur vanuit een heel ander en uniek perspectief. En je krijgt natuurlijk de geschiedenis van Amsterdam in vogelvlucht mee.

Een cruise door de Amsterdamse grachten is erg ontspannend te noemen. Het is een absolute must om te doen als jij Amsterdam bezoekt. Onthoud daarbij goed dat deze grachten ‘s avonds ook bijzonder mooi zijn als alle monumentale gebouwen en bruggen prachtig verlicht zijn. Dit levert een geweldige ervaring op voor bijvoorbeeld een personeelsuitje, zakenreis of verjaardagsfeestje.

Ervaar de schoonheid van Amsterdam vanaf het water

We kunnen concluderen dat een privé boot huren ongetwijfeld de beste manier is om de schoonheid van Amsterdam te ervaren. Tijdens een privé rondvaart in Amsterdam zit je compleet middenin de prachtige historische oude binnenstad, zonder de grote drukte op de weg. Die straten van Amsterdam zijn immers smal en zijn vooral in de zomerperiode compleet gevuld met toeristen. Je kunt die wereldberoemde relaxte sfeer van Amsterdam dan maar beter vanaf een gehuurde boot ervaren. Zo wordt een boottocht door de grachten, voor zowel jong en oud, zonder twijfel de allerleukste manier om Amsterdam te bezoeken!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)