Een keuken op maat: dit zijn de mogelijkheden

Omdat de keuken zonder twijfel één van de meest gebruikte ruimtes van elk huis in Amsterdam is, verdient iedereen een glamoureus keukenontwerp met innovatieve oplossingen, waarin men graag hun kostbare tijd doorbrengt.

Een keuken op maat onderscheidt zich van de traditionele modulaire keukens omdat ze veelal een stuk ergonomischer zijn. Ze bieden meestal een maximale opbergruimte en zijn bijzonder handig.

Naast de compacte plaatsing van de gewenste keukenapparaten, waardoor er meer werkruimte ontstaat, zijn ook de standaardmaten in een modern keukenontwerp essentieel.

De standaardmaten in veel modulaire keukens

De daarbij behorende afmetingen spelen immers een belangrijke rol bij het soepel functioneren van goed ingerichte maatwerk keukens. Hieronder vind je een aantal standaardmaten die je zeker moet kennen bij het ontwerpen van je droomkeuken.

De standaard breedte van een keukenkast is 60 cm, maar je kunt natuurlijk ook voor een breder of minder breed model gaan. De standaard dieptemaat is meestal 60 cm, maar ook hierin zijn meer opties. De hoogte van de kasten kan sterk variëren van ca. 90 cm tot meer dan 220 cm.

De drie basiscategorieën keukenkasten

Nu je de standaard afmetingen van je keukenkasten kent, kun jij je gaan voorbereiden op het plannen van de indeling en het ontwerp van een keuken op maat. Je bespaart daardoor tijd en geld.

Weet bij het ontwerpen van je ideale keuken op maat, dat er drie basiscategorieën keukenkasten zijn: onderkasten, bovenkasten en hoge kasten. De bovenkasten worden aan de muur gemonteerd en worden veelal gebruikt voor het opbergen van voorwerpen zoals borden, schalen, glazen en mokken.

De onderkasten staan ​​op de vloer en worden vaak gebruikt voor het opbergen van zwaardere voorwerpen zoals potten, pannen en keukenapparaten. De hoge kasten worden meestal als voorraadkast  gebruikt om voedsel en containers op te slaan.

Eenvoudige stappen voor het meten van jouw huidige keukenkasten

  • Stap 1. Verwijder alle items uit de kasten om elk kenmerk te meten.
  • Stap 2. Meet de breedte, diepte en hoogte van de kasten.
  • Stap 3. Meet de binnen- en buitenafmetingen van de kasten

Extra tip: Zorg ervoor dat jouw metingen echt correct zijn door een betrouwbaar meetlint te gebruiken en jouw metingen twee keer te controleren.

De onbeperkte ontwerpopties van op maat gemaakte keukens

Op maat gemaakte keukens bieden onbeperkte ontwerpopties, waarvoor de materialen, afwerkingen, indelingen en functies nauwkeurig naar wens aangepast kunnen worden. Als je niet echt een idee hebt hoe je jouw nieuwe maatwerk keuken het beste kunt plannen, neem dan contact op met de keukenwinkel van Tulp Keukens in Amsterdam. Doordat Tulp Keukens over een eigen fabriek in Nederland beschikt, kunnen zij echt maatwerk leveren. De keukenadviseurs die hier werkzaam zijn, hebben altijd voldoende suggesties over verschillende keukenconcepten en stijlen.

Dit is zonder twijfel een goed plan, want maatwerk keukens worden altijd ontworpen en gebouwd volgens de specifieke eisen en voorkeuren van de huiseigenaar. Tulp Keukens werkt in dit geval bij elke stap nauw samen met de klant om van boven tot onder een unieke en gepersonaliseerde keukenruimte te creëren. Een keuken op maat wordt meestal ter plaatse gebouwd tijdens een nieuwbouw of bij volwaardige renovaties, zoals in de traditionele Amsterdamse panden. Er wordt daarbij rekening gehouden met de bestaande woonruimte en de unieke architectonische elementen van het huis.

Waarom ook voor een keuken op maat in onze hoofdstad kiezen

Keukens op maat bieden de volledige vrijheid om een ​​unieke stijl en ontwerp te creëren die perfect aansluit bij de visie en esthetische voorkeuren van de huiseigenaar en zijn of haar directe Amsterdamse omgeving.

Zoals hun naam al doet vermoeden, bieden deze keukens op maat een enorme hoeveelheid ontwerp flexibiliteit. Ze kunnen in wezen een “schone lei” zijn wanneer je met jouw ontwerpproces begint. Zo wordt jouw nieuwe keuken net zo uniek als Mokum zelf!

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)