5 actieve dingen om te doen in omgeving Amsterdam

Er is veel te doen in Amsterdam. In de stad zelf kun je natuurlijk heerlijk shoppen en genieten van de diversiteit aan mensen. Maar naast de drukke toeristenstad kun je in Amsterdam ook even bijkomen van de drukte in de nabijgelegen natuurgebieden, parken of aan het water. Helemaal in deze tijd vind je het misschien wel fijn om even buiten te komen om daarna weer thuis aan het werk te gaan. We geven je graag een aantal tips om op het water, op de fiets of te voet Amsterdam te ontdekken. 

Watersport in Amsterdam

In Nederland vind je veel water. Ook in de omgeving van Amsterdam zijn er tientallen plekken waar je kunt genieten van het spetterende water en verschillende watersporten kunt beoefenen. Water kun je in Amsterdam onder andere vinden bij de Sloterplas, Gaasperplas, Bogortuin, IJsselmeer, De Nieuwe Meer en De Hoge Dijk. Surfen kun je bijvoorbeeld bij Wijk aan Zee bij IJmuiden, in Zandvoort en in Bloemendaal. The Spot is bijvoorbeeld het grootste watersportcentrum in Zandvoort. Of je nu al jaren surft of het graag wilt leren, je kunt op tientallen surflocaties in Nederland terecht. 

Fietsen in de omgeving van Amsterdam

In de omgeving Amsterdam kun je prachtige fietstochten maken. De hoofdstad heeft weinig knooppunten maar de fietsroutes die er zijn, zijn dan ook prachtig. Je kunt bijvoorbeeld een historische fietsroute maken langs historische plekken van Amsterdam. Daarnaast zijn er veel fietsroutes in de omgeving van Amsterdam. Een route door Weesp, Abcoude en Vreeland laat je kennismaken met een prachtige historie. Ontdek straatjes, de vesting en kijk je ogen uit over de Vecht. In deze omgeving vind je ook mooie kastelen. Denk bijvoorbeeld aan Fort bij Abcoude. Dit natuurmonument is één van de onderdelen van een bijzonder cultuurhistorisch erfgoed. 

Wandelroutes in Amsterdam

Ook te voet kun je Amsterdam ontdekken. Maak een stadswandeling door de Jordaan, over de noordelijke grachten of langs de zuidelijke grachten. Je ontdekt leuke dingen over de geschiedenis en komt langs prachtige plekjes. Bij de wandelroute door de Jordaan kom je bijvoorbeeld langs het Zeven Keurvorstenhofje, het standbeeld van Anne Frank en het Homomonument. Prachtige monumenten die een moment uit de Amsterdamse geschiedenis benadrukken of de normen en waarden van de stad weergeven. In de wandelroute door de Oude Stad ontdek je Chinatown, De Wallen, De Waag, Het Leeuwenburgh Huis en het Paleis op de Dam. Allemaal mooie monumenten. Misschien heb je een aantal van deze monumenten al talloze keren gezien, maar ben je nog niet in de geschiedenis gedoken. Haal tijdens deze wandelroute de geschiedenis van deze plek er eens bij. Zo leer je de Amsterdamse monumenten eens op een andere manier kennen. 

Zeilen in de omgeving van Amsterdam 

Nederland is een waterland. Er zijn talloze opties om watersporten te beoefenen, waaronder zeilen. In de omgeving van Amsterdam kun je bijvoorbeeld zeilen op het Markermeer. Je zeilt dan door Monnickendam, Muiderzand en Amsterdam. Je kunt zeilen in Amsterdam met een grote groep en een prachtige dagtocht maken, maar ook alleen de meren op. Wil je zeilen leren? Dit kan bijvoorbeeld bij Watersportcentrum Sloterplas, Zeilschool het Nieuwe Meer of Zeilschool IJburg. Let wel op, want veel zeilcursussen zijn nu in verband met de corona-crisis nog niet beschikbaar. 

Zeilen Amsterdam

Beach-sporten

Houd je van de beachsporten? Lekker je voeten in het zand, een muziekje op de achtergrond en een leuke sport beoefenen? Word je hier gelukkig van? In Amsterdam kun je op het BeeVeeStrand beachvolleyballen. Naast beachvolleyballen kun je bij veel verenigingen terecht voor beachkorfbal of beach rugby. Bekijk eens bij welke vereniging dit mogelijk is.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *