In Amsterdam? 3 leuke dingen om te doen vanuit huis

Hoe bevalt het jou om binnen te blijven? Voor veel mensen is het een rustige tijd, even bijkomen van het drukke leven van alledag. Anderen werken echter heel hard om alle zieken te helpen in de zorg, om iedereen te voorzien van voedsel in de supermarkt of om een financiële crisis te voorkomen. Misschien ben jij wel gestrand in Amsterdam en mag je niet meer terug naar je oorspronkelijke woonplaats? Wil je hier toch een beetje genieten en wat leuke dingen met je kinderen doen zodat ze Amsterdam vanuit hun eigen huis kunnen zien? We geven je graag 3 tips over welke leuke dingen jij kunt doen vanuit je eigen huis. 

Maak een travel journal

Misschien snappen je kinderen wel vrij weinig van deze uitzonderlijke situatie en begrijpen ze niet waarom ze niet te veel naar buiten mogen en niet naar school kunnen. Misschien had je wel een uitje gepland in het weekend en zou je met je kids naar de dierentuin, kinderboerderij of naar een museum gaan. Helaas! Maar niet getreurd, je kunt al je plannen op schrijven en ordenen. Gebruik deze tijd om samen met je kinderen een travel journal te maken. Welke leuke dingen zijn er normaalgesproken in je omgeving te doen? Wat willen zij graag een keer doen? Misschien zijn ze nog nooit in Amsterdam- Noord geweest? Neem dan eens een kijkje bij de grootste Europese vlooienmarkt of huur een fiets en fiets door het platteland. Of willen ze graag eens naar het Anne Frank-huis? Pak een notitieblokje en maak een lijstje per maand. Laat ze daar een aantal activiteiten inzetten en knip en plak er mooie foto’s bij. Zo hebben ze iets om naar uit te kijken, en heb jij een lijstje van leuke activiteiten die je met je kinderen kunt doen!

Ga op berenjacht in Amsterdam

Het zal je vast niet zijn ontgaan de afgelopen dagen, maar kinderen kunnen op berenjacht. Hoe leuk is het om beertjes te spotten achter te ramen. Loop een blokje om met je kinderen en tel samen de beren. Je kunt een dag later bijvoorbeeld een ander rondje lopen, zo kunnen ze elke dag nieuwe beren ontdekken. Je kunt hier ook nog verder in gaan, door ze na afloop een plattegrond te geven. Ze mogen dan zelf neerzetten waar ze de beertjes hebben gevonden. Zo wordt het echt een soort speurtocht. Wees er alleen wel van bewust dat er 1,5 meter afstand moet zijn wanneer je anderen passeert en je dus niet met een grote groep op berenjacht kunt gaan. 

beer voor het raam op berenjacht

Online initiatieven van musea

Verschillende musea komen nu met online initiatieven waardoor jij niet naar het museum hoeft, maar wel kunt genieten van de pronkstukken. Vooral met kinderen is het al leuk om ze al kennis te laten maken met de musea. Dan weten ze straks wat ze kunnen verwachten. Een tip is het videodagboek van Anne Frank. Het museum plaatst op YouTube dagboek stukjes van Anne Frank maar dan met video. Zo ben je dus heel dichtbij. Het is leuk voor kinderen en het wordt op een eenvoudige manier verteld. Je kids kunnen elke dag een stukje video van Anne kijken, en jij kunt ze vast voorbereiden op het museumbezoek. 

Behalve deze initiatieven kun je nog tientallen andere dingen doen. Schrijf kaartjes naar buurtbewoners of oudere en zieke mensen. Bak koekjes en zet ze voor de deur bij anderen. Dit is de tijd waarin je misschien je huis niet kunt verlaten, maar wel de mensen om je heen kunt leren kennen en echt iets kunt doen.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *