Amsterdam Pride: virtueel en met 1,5 meter afstand

Van 23 tot en met 2 augustus vindt dit jaar in Amsterdam de Pride plaats. Een spektakel voor iedere Amsterdammer. Een moment van trots waarop beseft kan worden dat Nederland open staat voor iedereen. Wie je ook bent, hoe je je ook voelt en hoe je er ook uit ziet. Een boodschap die elk jaar uitgesproken wordt met trots en waardering. Door het coronavirus is dit jaar de Pride virtueel. Afgelopen zaterdag was alleen de start fysiek. We nemen je graag mee door het programma van de Amsterdam Pride. 

  • Black Pride protest – 23 juli

Afgelopen zaterdag begon de Amsterdam Pride om 17:00 uur bij het slavernijmonument in het Oosterpark. Honderden mensen gingen op pad in een March om aandacht te vragen voor The Black Queer & Trans Resistance NL. Na afloop waren er enkele speeches op het museumplein. Veel mensen waren aanwezig (op afstand) en veel mensen woonden het event live bij. 

  • Alternatieve Pride Walk – 23 juli t/m 2 augustus

Tot en met 2 augustus kunnen mensen zelfstandig de Pride wandelen. De start is het homomonument. Vanaf daar loop je langs plekken die belangrijk zijn voor de lhbt-gemeenschap. Je vindt daar belangrijke vlaggen. Bij deze punten zijn QR-codes te vinden. Door deze te scannen krijg je meer informatie over deze belangrijke plekken. Voor €5,- koop je de Pride Walk route op de Westermarkt. 

  • Pride is Protest – 1 augustus

Op 1 augustus vindt er een demonstratie plaats tegen het LHBTI-geweld. Tijdens dit protest komen er verschillende sprekers die meer over dit geweld vertellen en inspirerende woorden spreken. Daarnaast zijn er optredens van diverse artiesten. Om een overzicht te hebben van de deelnemers moet je jezelf aanmelden. Doe dit hier.  Daarnaast is het erg belangrijk dat je alle corona richtlijnen in acht neemt. 

  • Pride TV live – 23 juli t/m 2 augustus

Naast de fysieke mogelijkheden om mee te doen aan de Pride is alles te volgen via Pride TV live. Gedurende negen dagen lang zijn er gasten, sprekers, optredens en nog veel meer. Zo hoef je dus niet per se fysiek aanwezig te zijn, maar kun je alles live via de digitale manieren volgen. 

  • Hang de regenboogvlag uit – 23 juli t/m 2 augustus

Een mooi gebaar om te laten zien dat jij Pride bent op de lhbt-gemeenschap. Hang de regenboogvlag uit! Hoe tof is het om in elke straat regenboogvlaggen te zien van 23 juli t/m 2 augustus. Doe jij mee?

Zien we je deze week live of fysiek bij één van de Pride events? Tot snel!

Pride Amsterdam
Impressie van een eerder jaar. Dit jaar gaat het dus anders.

Lees ook:
–> Wat te doen in de zomer in Amsterdam

Meer info:
–> Pride Amsterdam

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *