Stappen voor het samenstellen van een onweerstaanbare menukaart

Voordat gasten een hap proeven, verkennen ze uw menukaart. Een goed samengestelde menukaart heeft de kracht om emoties op te wekken, verwachtingen te creëren en de eetlust aan te wakkeren. Een horeca groothandel geeft advies over welke gerechten goed aanslaan bij je doelgroep en waar je de meeste winst mee kunt behalen. De volgende stappen zijn belangrijk om te doorlopen bij het samenstellen van de ideale menukaart:

Ken je doelgroep

Voordat je begint met het samenstellen van je menukaart, is het belangrijk om je doelgroep te begrijpen. Is het restaurant gericht op fijnproevers, gezinnen of zakenlui? Het begrijpen van klanten helpt je bij het selecteren van de juiste gerechten en het bepalen van de prijsstelling.

Creëer een evenwichtige selectie

Een uitgebalanceerde menukaart biedt een mix van smaken, texturen en voedingskeuzes. Overweeg vegetarische, veganistische en glutenvrije opties om aan de diverse behoeften van verschillende gasten te voldoen.

Laat je specialiteiten stralen

Heeft jouw restaurant een kenmerkend gerecht dat gasten steeds weer terug laat komen? Plaats dit gerecht strategisch op de menukaart om de aandacht te trekken!

Experimenteer met nieuwe trends

Horeca trends veranderen voortdurend. Wees niet bang om nieuwe ingrediënten, kooktechnieken en wereldwijde smaken op te nemen in de menukaart om gasten te verrassen. Mensen houden op culinair gebied van ontdekken, veranderen en experimenteren. Ga mee met de trends en probeer als chef ook een eigen twist aan de laatste trends te geven. Hoe kan jij dit meenemen op jouw menukaart?

Raadpleeg jouw horeca groothandel

Dit is waar uw samenwerking met een horeca groothandel in het spel komt. Vraag om advies over seizoensgebonden ingrediënten, nieuwe producten en hoe je de hoogste kwaliteit kunt behouden. Ook geeft een horeca groothandel advies over welke ingrediënten de beste winstmarges hebben en welke goed en slim geleverd kunnen worden.

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)