De grootste voordelen van private lease

Vraag jij je soms af hoe het toch kan dat iedereen tegenwoordig in een nieuwe auto rijdt? Het geheim is dat veel van deze auto’s niet gekocht zijn, maar geleased worden. Met een private lease auto kun je voor een vast bedrag per maand een nieuwe wagen rijden zonder dat je de wagen meteen voor een hoog bedrag aankoopt. Benieuwd naar de andere voordelen van leasen? Wij zetten hier de grootste voordelen voor je op een rijtje.

Keuze uit de nieuwste auto’s

Één van de grootste pluspunten van een auto leasen is dat je kunt kiezen uit de allernieuwste auto’s. Maar in plaats van meteen al je hard verdiende geld neer te moeten leggen voor de aanschaf kun je bij een lease met een maandelijks tarief ook in een nieuwe auto rijden. Goed om te weten: met een leasecontract kun je ook geregeld van auto wisselen. Zo weet je zeker dat je altijd keuze hebt uit de nieuwste wagens.

Ook de optie voor een jonge occasion

Naast de allernieuwste auto’s heb je bij een private lease ook de optie om voor een wat lager tarief een iets oudere wagen te leasen. Dit wordt ook wel een tweedekans auto genoemd en is een gebruikte leaseauto. Maar denk maar niet dat dit oude bakbeesten zijn! De meeste tweedekans auto’s zijn maximaal twee jaar oud en zijn beschikbaar omdat de vorige leaserijder van auto is gewisseld.

Een vast maandbedrag

Een ander groot voordeel van het leasen van een auto is dat je altijd precies weet waar je aan toe bent wat het kostenplaatje betreft. Je betaalt namelijk elke maand hetzelfde vaste bedrag voor de leaseauto. Dit is inclusief kosten voor de verzekeringen, het onderhoud, de belastingen en de jaarlijkse keuringen. Ook wordt schade aan de wagen snel gerepareerd en valt dit onder de maandelijkse dekking. Je hoeft dus eigenlijk alleen nog maar te tanken!

Geen gedoe met aankoop en verkoop

Wanneer je zelf een auto aanschaft kan dit behoorlijk wat gedoe zijn. Omdat een aankoop vaak een grote investering is wil je zeker weten dat je een goede auto koopt waar je lang mee kunt rijden. Met een private lease hoef je je hier niet druk om te maken, want als je niet tevreden bent met de leaseauto kun je hem gemakkelijk omruilen voor een andere wagen. Ook hoef je geen tijd te verspillen aan het verkopen van de auto. Aan het einde van jouw leaseovereenkomst wordt de private leaseauto gewoon weer ingeleverd.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *