Dagje uit naar het WTC in Amsterdam

World Trade Center Amsterdam: zijn dat niet saaie kantoren, vraag je je misschien af. Nou, daar ga je anders over denken als je verder leest. Het WTC Amsterdam is een bruisende plek en barst van de leuke faciliteiten. Je kunt er fitnessen, eten, kunstexposities bezichtigen en je kunt er zelfs een nachtje slapen!

Wat is het WTC Amsterdam?

Zoals de naam al zegt is het WTC hét handelscentrum van Amsterdam. Het gebouw heeft 125.000m2 vloerruimte en is daarmee het grootste kantorencomplex van Nederland. Er zijn ruim 300 bedrijven gevestigd waarvan de helft buitenlandse bedrijven uit 30 verschillende landen. 10.000m2 is gereserveerd voor faciliteiten, waarover later meer.

Het gebouwencomplex bestaat uit 10 kantoorflats, die men torens noemt. Deze zijn genummerd met de letters van het alfabet. De H-toren is met zijn 105 meter de hoogste toren. Hij staat in 2021 op een derde gedeelde plaats van hoogste gebouwen van Amsterdam. Hij telt 28 verdiepingen. Alle torens hebben een A-label op het gebied van duurzaamheid. Het gebouw wordt in tweeën gedeeld door het Zuidplein.

De eerste gebouwen ervan werden in 1985 in gebruik genomen. In 2003 won het World Trade Center de MIPIM Award voor het mooiste gerenoveerde kantoorgebouw. Qua architectuur vallen de schuine stalen constructies op. Het lijkt of het gebouw her en der ingedeukt is. Ook het overhellende gebouw aan het Zuidplein heeft een bijzondere architectuur. Het is ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Kohn Pedersen Fox.

Welke dingen kan ik doen in het WTC Zuid?

Breng je kinderen naar de kinderopvang in het WTC. Begin met een Italiaanse koffie in Caffè Belmondo en haal je ontbijt bij bakker Simon Meijssen. Ga fitnessen op afspraak bij Fit20 en laat je haar doen bij Hb-hairstylers. Voor de lunch strijk je in een van de tien resto’s neer. Bij We Canteen maken dagelijks andere koks gerechten van de hele wereld voor jou. Of ga naar WTCafé de Blauwe Engel, een bruin café met oudhollandse gerechten.

’s Middags bewonder je in de corridor onder het Zuidplein kunstexposities. Regelmatig zijn er weer ander expo’s. Daarna ga je natuurlijk wandelen in het Beatrix-park waar je een apero-picknick doet. Ter voorbereiding haal je bij WTC Wineboutique & Spirits een gezellig wijntje. Bij de AH to go scoor je een lekker kaasje en bij Stach een broodje. ’s Avonds ga je bijvoorbeeld eten bij Sushi Time of je neemt een Italiaanse pasta bij trattoria Che Buono. Voldaan strijk je neer in het Qbic hotel Amsterdam in het WTC Zuid. Wie zei dat het WTC Amsterdam saai is?

Waar vind ik het WTC?

Het is gevestigd op Strawinskylaan 1 in de wijk Zuidas. WTC Amsterdam ligt meteen aan de A10, dus met de auto goed bereikbaar. Het heeft eigen parkeergarages. Het gebouwencomplex ligt pal naast het trein- en metrostation Zuid WTC. Het is het enige gebouw in Nederland dat een ‘eigen’ treinstation heeft. Alle soorten bussen en trams vertrekken hier vandaan. Op de fiets kan ook, er zijn fietsparkeerplekken. Veel plezier!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *