De zoektocht naar het juiste bed in 5 stappen

De gemiddelde mens brengt ongeveer een derde van zijn of haar leven slapend door. Het is dus van top belang om ervoor te zorgen dat je slaapkamer een ontspannende en comfortabele ruimte is. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de slaapkwaliteit verbetert wanneer factoren zoals temperatuur, geluid, licht en algemeen comfort worden geoptimaliseerd.

Bovendien heeft de kwaliteit en duur van onze slaap een directe invloed op ons algehele welzijn. Een slaapkamer die met het juiste bed de slaap bevordert, kan dan dus ook een positief effect hebben op hoe je je voelt wanneer je wakker bent. Dit is iets wat vooral belangrijk is als je in een drukke stad als Amsterdam woont, waar veel mensen al snel over lawaaioverlast klagen.

5 handige stappen voor de aanschaf van het juiste bed

Het selecteren van het beste bed voor jouw vereisten kan ingewikkelder zijn dan vaak wordt gedacht. We delen hier om deze reden 5 handige stappen om het online aanschaffen van een bed te vergemakkelijken.

1. Kies samen een bed

Als je als verliefd stel een bed gaat delen, dan moet je voor zowel jezelf als je partner het juiste bed kiezen. Zo kunnen jullie er allebei ontspannend op liggen en zorg je er ook voor dat het groot en comfortabel genoeg voor jullie samen is.

2. Denk na over de grootte van de slaapkamer

Er moet daarnaast altijd rekening worden gehouden met de totale slaapkamer grootte, want als de slaapkamer behoorlijk klein is, dan is een enorm bed niets voor jou. Om goed te kunnen ontspannen, heb je immers ook een redelijke ruimte rondom je bed nodig.

3. Geef jezelf de ruimte om je te verspreiden

Als je daarentegen wel over een grote of redelijk grote slaapkamer beschikt, maar je partner altijd alle ruimte op dit bed in beslag neemt, overweeg dan om in een boxspring 160×200 cm te investeren. Ze noemen dat ook wel een king size bed. Dan zullen jullie nu zeker allebei genoeg vorstelijke ruimte hebben.

4. Zorg ervoor dat het bed er goed uitziet en ook goed aanvoelt

Als je graag een stijlvol bed wilt dat echt karakter aan een kamer toevoegt, dan zijn luxe hoofdeinden zeker een must. Kies hiervoor naar wens uit metalen, gestoffeerde of houten hoofdborden in een mooi design.

5. Kies het juiste bed met een goed matras voor je rug

Een boxspring van Beddenscout24 is een perfecte keuze voor meer rugondersteuning, want als je de juiste aanschaft dan kan zo’n boxspring zeer goed voor je rug zijn. Denk in dit geval aan de hardheid, het materiaal en de ondersteuning van het gebruikte matras.

Zijslapers moeten over het algemeen naar middelzachte tot middelharde matrassen op zoek gaan die hun impactpunten kunnen dempen. Dit terwijl rug- en buikslapers het beste naar medium stevige tot stevige matrassen op zoek willen gaan.

De prijs van het juiste bed

Het beste bed voor jou is niet altijd de duurste in de webwinkel, maar het juiste bed is waarschijnlijk ook niet het goedkoopste. Een goedkoop bed kan er misschien wel goed uitzien, maar het biedt jou wellicht niet de correcte ondersteuning die je voor een goede nachtrust nodig hebt.

Enkele extra tips voor een fijne nachtrust

Als je aan een drukke hoofdweg in de hoofdstad woont, dan is een goede nachtrust soms lastig te realiseren. Wanneer je in dit geval merkt dat je met de geluidsoverlast van Amsterdam te maken krijgt, dan is het uiteindelijk jouw slaap die daaronder lijdt.

Verplaats jouw nieuwe boxspring bed in dit geval naar de andere kant van de kamer als het geluid door je slaapkamerraam naar binnen sluipt. Als je jouw buren af en toe door de muren heen kunt horen, probeer dan je bed naar de tegenoverliggende muur te verplaatsen, mits je slaapkamer ruimte dit toelaat. Je zult versteld staan hoeveel verschil een kleine verandering kan maken.

Sluit daarna de gordijnen, zet je witte ruis machine een tikkie harder om storende geluiden te maskeren om beter in slaap te komen en droom vervolgens heerlijk!

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)