Er is meer tussen hemel en aarde in Amsterdam

Er is absoluut meer tussen hemel en aarde, of in ons geval tussen alle Amsterdamse grachten en de buitengrenzen van onze geliefde hoofdstad. Want onze menselijke kennis is beperkt en niet alles kan (nog) met elke bestaande wetenschap verklaard worden.

Dit interessante artikel gaat over mediumschap, ofwel het contact maken met overleden dierbaren. Het gaat hier dus zeker niet over pilletjes of zo innemen om in een hogere spirituele wereld uit te komen. Ook al doen sommige mensen wel wat lacherig over iemand die zich een medium noemt.

Sommige mensen zijn met een speciale intuïtie geboren

Het valt echter niet te ontkennen dat er mensen zijn, die met een speciale intuïtie geboren zijn om bijvoorbeeld dingen te weten nog voordat ze gebeuren. Anderen hebben een speciale gave waardoor ze geesten kunnen zien of met de doden kunnen praten. De term ‘paragnost’ wordt vaak als verzamelnaam gebruikt voor iedereen die in het paranormale werkt.

Zij beschikken naast de standaard vijf zintuigen van ieder mens, nog over een ander zintuig dat net zo reëel is als de andere vijf. Vaak aangeduid als het zesde zintuig, biedt dit paranormale gaven of een unieke intuïtie. Ofwel een onderbuikgevoel of voorgevoel dat niet logisch te verklaren is.

Maar niet ieder mens is een medium

Iedereen is tot op zekere hoogte wel (een beetje) paranormaal begaafd, maar niet iedereen is een medium. Een medium is een helderziende die zijn of haar buitenzintuiglijke intuïtie behoorlijk heeft verfijnd om zo contact te maken met geesten/zielen in andere dimensies.

Ze kunnen veelal gedachten, stemmen of mentale indrukken uit de geestenwereld voelen en/of horen. Mediums vormen op deze wijze een bijzondere schakel tussen de levenden en degenen die zijn overleden, en kunnen berichten van geesten aan hun dierbaren doorgeven.

Bepaalde individuen zijn zonder twijfel meer geschikt voor mediumschap dan anderen. De meesten zullen daarbij in de loop van de tijd al hun natuurlijke paranormale vermogens en mediumschap vaardigheden via speciale spirituele opleidingen ontwikkelen.

Er is niet iets spookachtig aan een medium

Mediums zeggen veelal dat 99 procent van de aanhoudende spirituele energie positief is, dus niet spookachtig. Zij vertellen dat als mensen sterven, hun ziel een nieuw perspectief op hun (voormalige) leven biedt. Dus wanneer iemand naar een andere wereld oversteekt, dan zien ze de wereld vanuit een geheel nieuw perspectief.

Ze beweren dat als elk leven op het fysieke vlak correct wordt geleefd, de ziel dan verlicht wordt. Dus als we naar de ‘andere kant’ gaan, dan worden we verlicht. Dit gebeurt vooral door het proces van het herzien van ons leven hier op aarde. Er is hier door mediums veel nuttige informatie uit te halen om ook ons leven op aarde aangenaam te verlichten.

Word je als medium geboren?

Veel spiritueel ingestelde individuen vragen zich af of je absoluut als een medium geboren moet worden of dat je hiervoor een opleiding mediumschap kunt volgen. Het antwoord hierop is wellicht simpel: als je een grote interesse hebt in het leren van mediumschap, dan is daar meestal een goede reden voor.

Want net zoals je jezelf voor een specifieke sport kunt trainen of een muziekinstrument kunt leren bespelen, kun jij je natuurlijk ook trainen om een medium te worden. Er zijn immers personen die met een muzikaal oor geboren zijn, dit terwijl anderen zonder meer muziekles nodig hebben.

Dat geldt ook voor mediumschap. Ieder individu met een hoge intuïtie moet mediumschap beoefenen om hun vaardigheden als medium te ontwikkelen.

Waarom je eigen spirituele gaven niet verder ontwikkelen?

Dus als jij, nadat je dit gelezen hebt, denkt dat je de speciale spirituele wereld van de ziel en misschien daarnaast ook jezelf (nog) beter wil leren kennen. Waarom zou je dan niet, zonder zweverig te zijn, jezelf opgeven voor een daaraan gerelateerde cursus, workshop of opleiding.

Om zo niet alleen bewuster van jouw persoonlijke intuïtieve gaven te worden, maar bovendien om je spiritualiteit zo optimaal te ontwikkelen! Zo zul je zeker een inspirerend aards leven leiden, waar je ziel verruimend mee door de straten van Amsterdam kan lopen.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)