Het maximaliseren van jouw zolderruimte: tips en trucs

een-bureau-op-zolderDe meeste huiseigenaren besteden niet echt veel aandacht aan hun zolder. Sommigen hebben zelfs helemaal geen reden om daarboven in hun woning te zijn. Ook andere eigenaren vergeten gewoon dat hun zolders bestaan. Het is daardoor een ruimte die door de meeste mensen onderbenut wordt. 

Het is gelukkig nooit te laat om toch nog eens naar de zolderruimte te kijken. Je kunt het namelijk makkelijk voor iets anders gebruiken dan als een plek voor het opbergen van de kerstversieringen of lege opbergdozen. Je kunt er, als je dat wilt, voor kiezen om de zolder te verbouwen en opnieuw naar wens in te delen om er zo het maximale uit te halen. Dit zijn enkele ideeën om jou op weg te helpen.

Verander het in een gastenkamer

Het fijne van veel zolderruimtes is dat ze al redelijk afgesloten zijn. Dus je hoeft geen muren of funderingen te bouwen om er een geschikte ruimte voor een uitbreiding van te maken. Sommige zolders zijn ook al met de juiste elektrische bedrading uitgerust. Zo niet, dan is het aan jou om dit door een professional te laten installeren. Want dat is een klus die je niet zelf wilt doen als je geen ervaring hebt.

Houd er daarnaast rekening mee dat de ruimte ook goed geïsoleerd moet zijn en een goede ventilatie moet hebben. Betaalbare dakramen, die geopend kunnen worden, zijn ideaal voor het laatste. En die ramen zullen bovendien voor het nodige natuurlijke licht zorgen om van jouw zolder een aangename ruimte te maken.

Converteer het naar een thuiskantoor

Of je nu (tijdelijk) een thuiswerker bent of iemand die thuis freelance werk verricht, is het dan niet fijn om speciaal voor jezelf een ​​eigen kantoorruimte te hebben? Je zolder tot een mini kantoor omtoveren is dan misschien wel het allerbeste idee dat je voor deze extra ruimte in je huis zou kunnen hebben.

Afgezien van de standaard kantoormeubelen en voldoende verlichting, moet je ook zeker niet vergeten om voldoende stopcontacten toe te (laten) voegen. Dit voor alle elektrische apparaten en apparatuur die je daarvoor nodig hebt. Plus je moet uitzoeken hoe jij je internetverbinding kan verbeteren als het WiFi signaal van je router de zolder mogelijk niet bereikt. Een WiFi extender is daarvoor een prachtige oplossing.

Installeer ingebouwde kasten en opbergplanken

Onthoud goed dat het jouw belangrijkste doel is om de ruimte die jij in je huis hebt te maximaliseren. Om elke mogelijke vierkante meter van jouw zolder daarbij te benutten, kun je van inbouw ontwerpen en ideeën gebruik maken.

Je kunt bijvoorbeeld allerlei planken, kasten en laden in de kniewanden inbouwen, mits je zolder daarover beschikt. Er zijn allemaal slimme manieren om elke hoek van je zolder te maximaliseren. En het er tegelijkertijd aangenaam georganiseerd uit laten zien.

Een ander goed idee daarbij is om grote doorzichtige en stapelbare plastic containers te gebruiken. Opbergcontainers waarin je alle spullen kunt opbergen die je nog niet kunt of wilt weggooien.

Verspil zeker geen kostbare ruimte

Laat die donkere en griezelige sfeer van jouw zolder je niet voor de gek houden. Om het jou daardoor te behoeden het te verkennen. En er manieren te ontdekken om deze (loze) ruimte die je al hebt te maximaliseren. Want als jij helemaal klaar bent met jouw zolderrenovatie  dan zal het zeker als een fijne leefbare plek uitzien waar het hele huishouden van kan profiteren.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *