Hoe herken je een goede schoonmaakdienst

Ben je op zoek naar of overweeg je een schoonmaakbedrijf in de Randstad in te huren? Als het gaat om je hygiëne thuis of op kantoor, dan wil je uiteraard het beste. Als je een schoonmaakbedrijf wilt inhuren om je met een speciale taak te helpen of om je te helpen regelmatig schoon te maken, dan moet je zeker met de onderstaande factoren rekening houden voordat je een schoonmaakdienst inhuurt. Er zijn veel voordelen als je een professioneel bedrijf inschakelt. Daarom vertellen we je waar je rekening mee moet houden als je naar een professioneel schoonmaakbedrijf op zoek bent.

Het gebruik van verwijzingen

Verwijzingen kunnen een prima manier zijn om het juiste schoonmaakbedrijf Amsterdam te vinden. Vraag je vrienden, buren of zakenpartners naar de schoonmaakdiensten die zij het beste vinden. Mensen zullen je dan op basis van hun ervaringen vertellen waar je het beste terecht kunt. 

Neem de online beoordelingen met een korreltje zout

Mensen delen hun ervaringen over schoonmaakbedrijven online. Houd er echter rekening mee dat sommige bedrijven mensen inhuren om ze te beoordelen. Deze bedrijven hebben over het algemeen 100% positieve reviews. Een score van bijvoorbeeld 4.7 of 4.8 van 5 op Google reviews is dan betrouwbaarder dan een score van 5 van 5 (100% score). Neem bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf Acacia: deze heeft een score van 4.8 uit 5. Het kan verstandig zijn om voor een schoonmaakdienst te gaan met veel positieve recensies en een paar minder positieve recensies, omdat niemand perfect is.

Hoe zit het met de verzekering van het bedrijf

Heeft het bedrijf de mogelijkheid om de kosten te dekken van een eventuele diefstal of schade aan je huis of kantoor? Als ze deze dekking niet hebben, dan kun je hierdoor zelf in de problemen komen. Het is essentieel voor een schoonmaakdienst om een verzekering te hebben, zodat het de kosten kan dekken die met ongevallen, verlies of beschadiging van eigendommen verband houden.

Sommige bedrijven hebben geen verzekeringspolissen en zullen je vertellen om in het geval van een probleem je inboedelverzekering te gebruiken. Als ze zeggen dat ze wel een verzekering hebben, zorg er dan voor dat je controleert wat ze precies aan schade dekken.

Heeft de schoonmaakdienst voldoende expertise in huis?

Schoonmaken is een vak op zich. De werkmethoden, het tijdsschema, de middelen en materialen moeten allemaal precies op jouw wensen afgestemd worden. En er zijn daarnaast ook specifieke eisen die er in een specifieke branche gesteld worden.

Maar ook het goed schoonhouden van een woning of standaard kantoorruimte vereist een redelijke dosis van kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld aan specifieke klussen als vloeronderhoud of het reinigen van sanitair. Een professioneel schoonmaakbedrijf Haarlem kijkt samen met je naar de wensen en adviseert je waar nodig. Controleer dus zeker hoe lang het schoonmaakbedrijf al bestaat. Is het schoonmaakbedrijf bij een branchevereniging aangesloten of hebben ze een branchekeurmerk zoals SieV (Schoonmaken is een Vak)? Deze dingen zullen je helpen bepalen of een bedrijf betrouwbaar is en verzekeren je ook dat ze uitzonderlijke diensten kunnen aanbieden.

Hoe worden de apparaten schoongemaakt?

Heeft het schoonmaakbedrijf zijn eigen schoonmaakbenodigdheden en apparaten of gaan ze je een lijst geven van wat je zelf zou moeten hebben? Een goed schoonmaakbedrijf zal je moeten voorstellen wat je moet hebben, afhankelijk van de aard van de schoonmaakdiensten die je nodig heeft.

Biedt het schoonmaakbedrijf transparante prijzen?

Een schoonmaakbedrijf moet duidelijke prijzen hanteren. In de meeste gevallen vind je de gehanteerde schoonmaakkosten op hun website terug. Sommige bedrijven rekenen per uur terwijl andere een vast tarief hanteren, dit afhankelijk van het project. Als je een bedrijf in dienst neemt die de prijzen van al hun diensten transparant aanbiedt, dan voorkom je dat je te veel betaalt en teleurgesteld wordt.

Als je naar een professioneel schoonmaakbedrijf op zoek bent, dan zullen deze bovenstaande aandachtspunten je zeker helpen een prima en ervaren schoonmaakdienst in de Randstad te selecteren.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *