Hoe maak je een verhuizing gemakkelijker en leuker?

Verhuizen is een stressvol proces. Naast het inpakken van al jouw bezittingen en het inhuren van verhuizers komt de extra stress van de zorgen of je spullen tijdens het transport beschadigd raken. Hoewel het verhuizen naar een nieuwe woning niet de gemakkelijkste taak is, zijn er gelukkig allerlei manieren om dit proces een stuk soepeler te laten verlopen.

Maak daarvoor gebruik van ons handige verhuisplan. Zo zal jouw verhuisdag niet alleen beter verlopen, maar kun je ook ontspannender beginnen met het inrichten van jouw nieuwe huis!

Bereid je al vroeg voor

Als jij het opruimen en inpakken tot slechts een paar dagen voor de verhuizing uitstelt, dan maak jij het jezelf en jouw gezin veel moeilijker. Om je verhuisstress te elimineren, is het aan te raden een verhuisbedrijf Amsterdam in te huren en jezelf gefaseerd voor te bereiden op de verhuizing. Je zou idealiter twee tot vier weken voordat jij met het inpakken begint, al met het opruimproces moeten starten. 

Ruim je huis grondig op

Of je nu vrij kort of al zeer lang in je huidige huis woont, je hebt in deze periode waarschijnlijk veel dingen verzameld die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Neem die spullen dan niet mee naar je nieuwe huis, want het zal zich daar waarschijnlijk ook opstapelen. Sorteer jouw spullen daarom goed uit. Kijk daarbij in elke lade en kast. En overweeg of die items in ten minste één van de volgende categorieën vallen: je gebruikt het nog steeds, je houdt ervan, of het heeft een sterke sentimentele waarde. Doneer alles wat hier niet onder valt om iemand anders gelukkig te maken. En gooi de rest weg.

Pak jouw spullen per kamer in

Dan kun je daarna, kamer voor kamer, met het inpakken van jouw spullen beginnen. Dit kun je zelf doen of laten doen door een van de erkende verhuizers in Amsterdam.  Deze werkwijze houdt jouw verhuisproces aangenaam gestroomlijnd en maakt het uitpakken van deze spullen ook gemakkelijker. Per kamer inpakken is de makkelijkste manier om je spullen tijdens het verhuisproces georganiseerd te houden. Zorg er daarbij voor dat elke doos enkel items uit één kamer bevatten. Zelfs als een verhuisdoos nog wat extra ruimte over heeft, raak dan niet in de verleiding dat je extra items uit een ander deel van het huis toevoegt.

Label alles!

Bedenk je eigen labelsysteem om alle te verhuizen items te ordenen. Dit voorkomt dat als jij op de nieuwe woonplek aankomt, iets niet kunt vinden. En dat je dan alle dozen moet openen om slechts één ding terug te vinden. Labels zijn om deze reden tijdens een verhuizing ook je beste vriend. Label daarom de inhoud van elke doos tezamen met een doosnummer. En bewaar voor een gemakkelijke referentie een bijbehorende checklist.

Laat het allemaal maar over je heen komen

Verhuizen kan, zowel emotioneel als fysiek, soms behoorlijk vermoeiend zijn. Maar neem op de eigenlijke verhuisdag toch voldoende de tijd om te ademen en verstandig na te denken. Zeker in Amsterdam is het aan te bevelen om een ervaren verhuizer in de arm te nemen. Zij weten wel wat ze doen en zorgen dat al je spullen veilig overkomen. Neem dan ook zeker even de tijd om van dit mijlpaal moment te genieten.

Onthoud daarnaast goed dat de helft van het werk nu al achter je ligt en het moeilijkste onderdeel achter de rug is. Concentreer je vanaf dit moment dus liever op het inrichten van jouw nieuwe huis en vier de nieuwe start in je leven! 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)