Parkeren Schiphol: Ontdek de handigste tips voor goedkoop parkeren tijdens je vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk zo min mogelijk zorgen hebben over praktische zaken zoals parkeren Schiphol. Gelukkig zijn er verschillende manieren om goedkoop en zorgeloos je auto te parkeren bij Schiphol. In dit artikel geven we je handige tips om goedkoop te parkeren bij Schiphol, zodat je ontspannen aan je vakantie kunt beginnen.

1. Vergelijk parkeeraanbieders

Er zijn veel verschillende parkeeraanbieders rondom Schiphol. Om de goedkoopste optie te vinden, is het verstandig om de prijzen van verschillende aanbieders te vergelijken. Hierbij is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de afstand tot de luchthaven en eventuele extra services. Denk bijvoorbeeld aan overdekt uw auto parkeren of een valet parking service. Een fijne en overzichtelijke vergelijkingswebsite is Airportdeal.

2. Reserveer op tijd

Net als bij het boeken van een vakantie, geldt ook voor parkeren bij Schiphol: hoe eerder je reserveert, hoe goedkoper het vaak is. Probeer daarom zo vroeg mogelijk te kijken naar parkeeraanbieders en maak een reservering. Dit kan je aanzienlijk schelen in de kosten en je bent verzekerd van een parkeerplek.

3. Maak gebruik van kortingscodes en aanbiedingen

Veel parkeeraanbieders hebben regelmatig kortingscodes of aanbiedingen. Houd daarom goed de websites van de aanbieders in de gaten of schrijf je in voor hun nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste kortingen en kun je flink besparen op de kosten voor parkeren bij Schiphol.

4. Kies voor een P+R locatie

Een andere optie om goedkoop te parkeren bij Schiphol, is door gebruik te maken van een P+R locatie in de buurt van de luchthaven. Je parkeert je auto dan op een goedkopere locatie buiten Schiphol en reist vervolgens met het openbaar vervoer naar de luchthaven. Dit kan voordeliger zijn dan parkeren op Schiphol zelf, maar houd er wel rekening mee dat deze P+R locaties officieel niet bedoeld zijn voor reizigers vanaf het vliegveld, een P+R altijd openbaar toegankelijk is en dat reizen vanaf een P+R locatie naar Schiphol vaak extra reistijd met zich meebrengt.

5. Overweeg alternatieven voor parkeren

Als je liever helemaal niet wilt parkeren bij Schiphol, zijn er ook andere opties om naar de luchthaven te reizen. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, een taxi of carpoolen met vrienden of familie. Dit kan soms goedkoper zijn dan parkeren, zeker als je voor een langere periode op vakantie gaat.

Conclusie

Goedkoop parkeren bij Schiphol is zeker mogelijk met deze handige tips. Vergelijk parkeeraanbieders, reserveer op tijd en maak gebruik van kortingscodes en aanbiedingen om zo voordelig mogelijk te parkeren. Overweeg ook alternatieven voor parkeren, zoals het openbaar vervoer of een taxi. Zo begin je ontspannen aan je vakantie en houd je meer geld over om te genieten van je welverdiende vrije tijd.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)