Rondvaart vanaf Amsterdam Centraal: zo maak je er een onvergetelijke dag van!

Als je aan Amsterdam denkt, dan denk je automatisch aan de talloze sfeervolle grachten. Onze beroemde hoofdstad wordt niet voor niets het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. Een boottocht door de grachten is daarom een absolute must als je Amsterdam bezoekt. In dit artikel vertellen we alles over een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal, en bovendien geven we een aantal handige tips om jouw dagje Amsterdam compleet te maken!

De grachten van Amsterdam vormen de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad: elk jaar genieten maar liefst vier miljoen dagjesmensen van een rondvaart door deze prachtige grachten. Het is de beste manier om te genieten van de oude bruggen, traditionele woonboten en monumentale panden. De enthousiaste schippers vertellen je alles over de historie van de stad en je ontdekt plekjes die je normaliter ter voet over het hoofd zou zien.

Rondvaart vanaf Amsterdam Centraal: een absolute aanrader

Staat een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal op de planning? Goede keuze! Het vertrekpunt nabij het Centraal Station is perfect gelegen en gemakkelijk bereikbaar. Je stapt zo vanuit het bruisende hart van de stad aan boord van een van de vele rondvaartboten die klaarliggen om je mee te nemen op een ontdekkingstocht door de grachten. De rondvaarten zijn doorgaans goed georganiseerd en bieden comfortabele zitplaatsen, zodat je optimaal kunt genieten van het uitzicht. De rondvaart is niet alleen ontspannend, maar ook informatief. De kapiteins zijn ware kenners van de stad en delen graag interessante feiten en verhalen terwijl je langs de belangrijkste bezienswaardigheden glijdt. Vergeet niet om je telefoon mee te nemen, want er valt genoeg te fotograferen onderweg!

Hoogtepunten van de rondvaart vanaf Amsterdam Centraal

Tijdens een rondvaart vanaf Amsterdam Centraal zul je versteld staan van de vele hoogtepunten die je tegenkomt. Een van de highlights die je zeker te zien krijgt, zijn de zeven bruggen aan de Herengracht. Het bijzondere is dat je de boogbruggen op een bepaald punt alle zeven tegelijk kunt zien, wat zorgt voor een sprookjesachtig beeld. Ook passeer je iconische bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, de Piet Heinkade aan het IJ en de Magere Brug: een verlichte, withouten ophaalbrug die vroeger zo smal was dat voetgangers elkaar nauwelijks konden passeren. Let ook op de charmante grachtenpanden die de oevers sieren en de gezellige terrasjes langs het water. Elke bocht brengt nieuwe verrassingen met zich mee. De rondvaarten duren meestal zo’n 60 tot 75 minuten.

Wat te doen na de rondvaart vanaf Amsterdam Centraal?

Na zo’n indrukwekkende rondvaart vanaf Amsterdam Centraal ben je vast en zeker toe aan nog iets leuks. Gelukkig biedt Amsterdam talloze mogelijkheden om je dagje uit voort te zetten. Je kunt ervoor kiezen om nog wat verder te wandelen langs de grachten en te genieten van de charmante straatjes en gezellige cafés. Of misschien wil je wel een bezoek brengen aan een van de vele musea die de stad rijk is, zoals het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum. En vergeet vooral niet om te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele uitstekende restaurants die Amsterdam te bieden heeft. Kortom, er is genoeg te zien en te doen om je dagje Amsterdam compleet te maken!

Onze tip: een rondvaart met KINboat

Ben je op zoek naar een gezellige én informatieve boottocht, dan raden we de rondvaart vanaf Amsterdam Centraal met KINboat aan. Zij bieden je de mogelijkheid om te cruisen ‘like a local’. Onder het genot van een drankje ontdek je de stad met een lokale schipper, waarvan je zowel over de geschiedenis als leuke weetjes over Amsterdam te horen krijgt. Gegarandeerd een geslaagd uitje!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)