Sugar daddy-relaties worden steeds populairder in Amsterdam

Volgens het soms wijze internet is Amsterdam één van de populairste plekken ter wereld voor rijke en succesvolle sugar daddies. Een sugar daddy is een term die verwijst naar doorgaans oudere, financieel succesvolle mannen die op zoek zijn naar jonge vrouwen. Hieronder volgen wat bijzonderheden.

De wereld van sugar relaties

De glamoureuze en relatief onbekende wereld van ‘sugar relaties’ draait om wat wordt beschouwd als ‘wederzijds voordelige relaties’. Relaties die tussen oudere, welvarende individuen, meestal mannen, en jongere, meestal vrouwelijke, personen met een lagere economische status tot stand worden gebracht.

‘Sugaring’, ook wel bekend als ‘sugar dating’ of ‘sugar relaties’, is een vorm van betaald gezelschap waarbij rijke weldoeners een financiële compensatie bieden in ruil voor gezelschap. Sugar dating bestaat uit een breed spectrum dat gaat van platonische verhoudingen tot seksuele relaties.

Is ‘sugar dating’ gewoon een andere benaming van sekswerk?

Volgens een onderzoek via de staatsuniversiteit van Pennsylvania zit het ‘sugar dating’ fenomeen vol met complexiteiten. Over het algemeen vinden de sugar relaties, zoals hierboven al vermeld, tussen een welvarende oudere man en een jonge vrouw met ‘mindere’ financiële middelen plaats. Waarbij het gezelschap van de vrouw tegen financiële ondersteuning geruild wordt.

Deze relatie is in de praktijk veelal heteroseksueel en wordt door de mannelijke provider bekostigd. Hij wordt in deze relatie ook wel de sugar daddy genoemd en zijn afhankelijke partner de sugar baby. De compensaties vinden meestal via contante geld vergoedingen plaats, of het verstrekken van overdadige geschenken zoals dure maaltijden, vakanties, luxe kledingstukken of sieraden.

Op het eerste gezicht lijkt sugar dating een soort transactie. Het compenserende karakter ervan heeft deze vorm van daten daardoor binnen een breder sekswerk debat geplaatst. De realiteit van sugar dating is veel genuanceerder. Sommige studies merken dan ook op dat deze sugar relaties vele varianten van gezelschap omsluiten, waarvan de meeste wettelijk niet als prostitutie kwalificeren.

Sugar baby’s willen graag daten voor geld

Een sugar baby is in de meeste gevallen op zoek naar een financieel ondersteunende partner. Veel sugar baby’s zijn universiteitsstudenten die deze vorm van daten gebruiken als een manier om collegegeld, huur en andere rekeningen te betalen. Sommigen zijn misschien ook op zoek naar reismogelijkheden en geschenken.

Veel sugar baby’s melden dat ze zoeken naar wie ‘in mijn opleiding wil investeren’ of ‘wie mij financieel kan ondersteunen’. Ze stellen in dit geval zogenaamde ‘arrangementen’ op. Dat staat synoniem met daten voor geld.

Andere redenen om een sugar baby te zijn

Veel vrouwen streven naast het financiële winstvoordeel om een sugar baby te zijn omdat ze graag bij een man willen zijn die hen goed behandelt. Voor sommigen kan zo’n relatie zelfs uitgroeien tot een intieme, langdurige relatie. Voor anderen is het een meer informele relatie met een platonische basis die zelfs in een soort mentor relatie kan veranderen.

Zoals bij elke vorm van daten in de huidige samenleving, zijn er inherente risico’s aan sugar dating verbonden, maar het vooruitzicht van een sugar relatie is niet per se gevaarlijk. De veiligste manier om te sugar daten is door vanaf het begin je intenties heel duidelijk te maken en sterke grenzen te handhaven.

Waar een aantrekkelijke sugar daddy of sugar baby te vinden

Als je in Amsterdam op zoek bent naar een aantrekkelijke sugar daddy of sugar baby, dan ben je op sugardaddyholland.nl aan het juiste adres. Veel sugar daddies willen hier immers graag dames ontmoeten die ook vrij willen zijn.

Het is hier redelijk makkelijk om sugar daddies te vinden, want deze Nederlandse mannen zijn veelal de meest ruimdenkende mannen van Europa! Dit zijn allemaal mannen die op zoek zijn naar een relatie, maar dan een beetje anders dan wat er gewoonlijk verwacht wordt. Deze sugar daddies willen in veel gevallen geen serieuze relatie opbouwen. Ze willen wel dat de ervaring voor beide partijen aangenaam is, en dat kan alleen als beide partners elkaar leuk vinden. Ze willen zeker geen jaloezie, dag en nacht sms’en, gezeur of negatieve emoties. Ze zijn gewoon op zoek naar ontspanning en leuk contact.

Waar sugar daddy relaties uiteindelijk allemaal om draaien

Veel mensen gaan ervan uit dat sugar daddy relaties de geldige verlangens van sugarbaby’s en sugar daddies weerspiegelen om een liefdevolle, koesterende en paternalistische relatie aan te gaan. Dat beschrijft de situatie wellicht redelijk nauwkeurig. Sugar relaties zijn doorgaans wederzijds voordelige relaties voor beide sugar partners.

Hoewel ieder individu zijn of haar eigen persoonlijke reden kan hebben om zich met sugar dating bezig te houden, geeft het de sugar baby’s grotendeels meer financiële vrijheid dan ze anders zouden hebben gehad. Het biedt de sugar daddies het gezelschap waarna ze misschien altijd al naar op zoek waren.

Misschien ben jij na het lezen van dit alles ook wel een daddy of baby die in dit soort relaties geïnteresseerd is? Ofwel naar een speciale relatie die zo zoet is als suiker!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)