4x tips om jouw Amsterdamse huis comfortabel te maken

Als je binnenkort gaat verhuizen naar Amsterdam, dan wil je natuurlijk dat jouw stulpje wordt omgetoverd tot een sfeervol en knus huis. Daarnaast is het ook belangrijk dat je er comfortabel kunt wonen. Daarom staan hieronder een aantal tips voor je opgesomd hoe je dat comfort kunt creëren. 

1. Gezonde leefomgeving

Comfortabel leven gaat hand in hand met een gezonde leefomgeving. Zo is het allereerst belangrijk dat je voldoende gaat ventileren, zodat je altijd toegang hebt tot frisse lucht en schimmels kunnen worden voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw woning schoon te houden en onder andere huisstofmijt tegen te gaan.

2. Isoleren

Naast ventileren, is het natuurlijk ook prettig dat je woning goed geïsoleerd is. Zo houd je de warmte zo veel mogelijk binnen in de winter, en houd je de warmte zo veel mogelijk buiten in de zomer. Er zijn meerdere manieren waarmee je jouw woning kunt isoleren, denk bijvoorbeeld aan dak-, vloer- en muurisolatie en het vervangen van het enkel glas voor triple glas.

Om voort te borduren op het onderwerp ‘isoleren’: door jouw woning zo goed mogelijk te isoleren, kun je ook de stookkosten verminderen. Bovendien is dit ook nog eens een stuk beter voor het milieu én dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je comfortabeler kunt wonen. Moet je voor jouw Amsterdamse woning nog een passend energiecontract afsluiten? Neem dan eens een kijkje op Gaslicht.com, waar je verschillende energieleveranciers kunt vergelijken.

3. Internet, tv en meer

Als eenmaal jouw woning gereed is om erin te kunnen gaan wonen, wil je natuurlijk ook meteen gaan genieten van jouw woning. Zorg er daarom voor dat je al van tevoren een internetabonnement hebt afgesloten, zodat je meteen kunt internetten en tv kunt kijken. Je kunt hiervoor op Internetten.nl kijken welk internetabonnement het beste bij jou past, zodat jij ongestoord jouw favoriete series en films kunt kijken.

Naast het afsluiten van een internetabonnement en een energiecontract, is het ook belangrijk om te denken aan een woonverzekering. Ook het inschrijven bij de lokale wateraansluiting is belangrijk.

4. Sfeervol interieur

Bij een comfortabele woning horen natuurlijk comfortabele meubels. Want pas dan kun je écht gaan genieten van het comfort dat jouw woning te bieden heeft. Ga daarom op zoek naar meubels die goed passen bij jouw interieur en bij jouw stijl. Naast meubels zijn accessoires ook de echte sfeermakers: denk daarbij aan verlichting, kaarsen en textiel. Denk bij textiel bijvoorbeeld aan kussens op de bank en een tafel onder de salontafel. Zeg maar hallo tegen een sfeervol, comfortabel huis.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)