Veiligheid in Amsterdam

Wonen in het bruisende Amsterdam staat garant voor een hoop vertier en bezienswaardigheden. Al dit moois heeft echter ook een keerzijde. Als wereldstad is Amsterdam geliefd en altijd druk bevolkt. Waar veel bedrijvigheid is, wordt helaas ook veel gestolen. Tijd om in kaart te brengen hoe het met de veiligheid van jouw spullen is gesteld.

Inbraken in Amsterdam

De meeste inbraken vinden plaats in de wijk Westpoort, op de voet gevolgd door Amsterdam Nieuw-West en Amsterdam Zuid-Oost. In Amsterdam-Zuid worden de minste inbraken gepleegd. Dit wil echter niet zeggen dat er in de andere delen van onze hoofdstad geen inbraken plaatsvinden. Je dierbare spullen beschermen tegen diefstal is dus altijd aan te raden. Zo blijft jouw huis ook echt een veilige thuisbasis.

Huis beveiligen

De toegang tot jouw woning begint bij jouw voor- en achterdeur. Om deze te wapenen tegen ongenode gasten kun je kiezen voor een gecertificeerd SKG 3 cilinderslot. Dit type slot is bewezen effectiever tegen inbrekers. Waar de criminelen met een doorsnee slot slechts 30 seconden nodig hebben om jouw huis binnen te komen, loopt dat met een veiligheidsslot op tot maar liefst vijf minuten. Als dieven zich dat eenmaal realiseren, is de kans groot dat ze jouw huis ongemoeid laten. Ze zullen zich proberen te richten op een minder goed beveiligd huis om daar hun slag te slaan.

Fietsendiefstal

Veiligheid stopt niet bij het beveiligen van je huis. Om in Amsterdam je bestemming te bereiken, is vervoer per fiets in veel gevallen noodzakelijk. Wil jij in een kroeg een drankje nuttigen met vrienden of familie, dan ben je op de fiets sneller op plaats van bestemming. Daar komt direct de volgende uitdaging om de hoek kijken. Hoe zet jij je fiets op een veilige manier op slot? Een goedgekeurd fietsslot is voorzien van meerdere lagen om zagen en betonscharen te kunnen weerstaan.

Wil jij voorkomen dat jouw fiets inclusief slot wordt opgetild en meegenomen? Zorg dan dat je tweewieler voorzien is van een lang slot. Hierdoor is je rijwiel eenvoudig aan een object vast te maken. Met een ART-3 fietsslot is jouw fiets voorzien van een hoogwaardig slot dat dieven niet zomaar openen. Val jij onverhoopt toch ten prooi aan het dievengilde? De kans dat jouw verzekeraar je schade vergoedt is vele malen groter met een goedgekeurd veiligheidsslot.

Met de aanschaf van veiligheidssloten wordt genieten in Amsterdam een stuk eenvoudiger.

Bericht auteur: redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *