Amsterdam West – 5 leuke uitjes!

De komende weken gaan we alle stadsdelen van Amsterdam af. We trappen af met Amsterdam-West. In West kun je tijdens deze zomermaanden genieten van het Westerpark, de gezellige winkelstraten, De Baarsjes en Bos & Lommer. Daarnaast zijn er super leuke activiteiten voor de kids! Je staycation hoeft dus helemaal niet saai te zijn!

  • Midzomer Mokumz

Om de jeugd te laten genieten van de zomer ondanks de gevolgen van het coronavirus organiseert de Gemeente Amsterdam Midzomer Mokum. Kinderen en jongeren tot en met 23 jaar kunnen in West meedoen met workshops, cursussen en sportactiviteiten. Eén van deze trainingen is bijvoorbeeld een bootcamp gegeven door militaire instructeurs van de marinekazerne in Amsterdam. Helemaal gratis en tof om een keer mee te maken! Deze bootcamp is van 16 juli t/m 13 augustus iedere donderdag van 13:30 – 14:00 uur. Meld je hier aan.

  • Rembrandtpark

In het Rembrandtpark in Nieuw-West kun je relaxen met de hele familie. Er zijn grasvelden waar je kunt sporten, speeltuinen waar je kinderen lekker kunnen spelen en een kinderboerderij waar je kunt genieten van de dieren. Het Rembrandtpark is een mooie plek waar je in het zonnetje kunt liggen en kunt genieten van je vrije tijd met wat leesvoer. Wees je bij het park bewust van de corona-richtlijnen en houd afstand van de andere bezoekers. Wanneer het lekker weer is, kan het namelijk erg druk zijn in de parken. 

  • The Maker Market

Ook nog iets cultureels op de planning staan? In Oud-West is The Maker Market een aanrader. Dit is een markt die plaatsvindt in De Hallen. Tijdens deze markt vindt je alleen maar handgemaakte producten van tientallen talentvolle ontwerpers en designers. Heel erg leuk om hier op zoek te gaan naar unieke spullen voor jouw interieur. Daarnaast is het al heel leuk om een kijkje te nemen in De Hallen. Dit is namelijk een gerenoveerde tramremise. Beide dingen zijn dus zeker de moeite waard! 

Meer info over The Maker Market

  • Sloterplas

Tijdens de zomer van 2020 wil je natuurlijk zwemmen, genieten van het zonnetje en lekker BBQ’en. Deze drie dingen kunnen allemaal bij het Sloterplas strand. Naast Hotel Buiten vind je strandstoelen, parasols, foodtrucks, picknicktafels en een beachvolleybalveld. Dat is genieten!

  • Terrassen, cafés en restaurants

Tot slot is het natuurlijk super leuk om in de zomer te genieten bij één van de vele cafeetjes in West. Houd je van katten? Dan is het kattencafé bijvoorbeeld een aanrader. Daarnaast kun je bij Het Ketelhuis gaan eten en genieten van films, Italiaans eten bij Restaurant Bella Storia, De Italiaan of bij Pazzi de Clercqstraat. Geniet van lekker eten, lekker weer en een prachtige zomer!

Eten in Amsterdam

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *