Ontdek de mooiste parken van Amsterdam

Amsterdam is een wereldstad en staat ook bekend vanwege de mooiste parken. Hier komen bij goed weer hordes Amsterdammers op af, van jong tot oud, geniet iedereen volop. De Amsterdamse parken zijn het ontdekken waard. Neem ook een wandeling of geniet al liggend van de zon op een handdoek. Ontdek ook de mooiste parken in Amsterdam!

Geniet zoals gewenst

De Amsterdamse parken bieden genoeg recreatiemogelijkheden, daarom komt hier ook jong en oud op af. Vooral in de zomer is het goed vertoeven en liggen veel mensen te genieten in de zon. Ontdek ook de allure van de beste Amsterdamse parken. Dit biedt een hoop genot voor mensen van alle leeftijden. Trek er ook op uit samen met vrienden, familie of collega’s.

Vondelpark

Het Vondelpark is één van de bekendste parken in Amsterdam. Dit jaar wordt jaarlijks door meer dan 10 miljoen mensen bezocht. Vooral ’s zomers kan het hier gigantisch druk zijn. Het is goed vertoeven op het gras, terras of restaurant. Het Vondelpark trekt ook veel toeristen aan, daarom is dit minder geschikt om even rustig te relaxten. Op Google zijn ruim 37.000 reviews te vinden, met een gemiddelde score van een 9,4, zegt dit genoeg.

Amsterdamse bos

Het Amsterdamse bos is een groot bos dat gelegen ligt tussen Schiphol, Amsterdam en Amstelveen. Dit bos is tussen 1934 en 1970 aangelegd. Het bos is 935 hectare groot. Dit bos bestaat uit verschillende kleinere parken en een prachtige bosrijke omgeving. Dit is ideaal om te wandelen, fietsen of activiteiten te doen. Ga bijvoorbeeld een kano huren, zwemmen of een boerderij bezichtigen.

Westerpark

Het Westerpark is zoals de naam al doet vermoeden gelegen in Amsterdam West. Dit Park is een cultureel genot voor de liefhebbers. Dit park bestaat uit verschillende authentieke gebouwen, fabrieken en bijzondere bezienswaardigheden zoals een Gashouder De vele horecagelegenheden maken het tot een gezellig samenkomen voor jong en oud. Vooral veel studenten en jongeren zijn hier te vinden.

Oosterpark

Het Oosterpark is zoals de naam al zegt gelegen in Oost. Dit park is geliefd onder iedereen van jong tot oud. Veel mensen gaan hier naartoe om even lekker te ontspannen. Dit park is misschien niet heel bijzonder maar trekt wel veel mensen aan. Het Oosterpark is zeker een park om ook eens te ontdekken, dit is zo’n 12 hectare groot.

Bezoek de mooiste parken in Amsterdam, wandelend of fietsend!

Bericht auteur: redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *