Bekende beurzen in Amsterdam

Amsterdam is een centrale en bekende plaats voor verschillende beurzen en evenementen. Je vindt hier een eerste opsomming maar kijk vooral ook verder. Je staat verstelt van het aanbod.

RAI Amsterdam, wereldberoemd

Martin Luther King, Frank Sinatra, Bill Clinton, Prins Harry, Tina Turner… Wat hebben deze beroemdheden met elkaar gemeen? Voor echte Amsterdammers is dat niet zo’n moeilijke vraag. Deze mensen hebben allemaal gesproken of opgetreden in de RAI Amsterdam. In dit wereldberoemde gebouwencomplex worden congressen, evenementen en beurzen in Amsterdam gehouden.

Van oorsprong (1893) was de RAI een organisatie voor de Rijwiel- en Automobiel-Industrie (RAI). Nu zijn ze uitgegroeid tot een grote inspirator op alle gebieden. Mensen delen hun kennis en komen in beweging. Per jaar trekken ze anderhalf miljoen bezoekers aan. Er zijn 500 meerdaagse en internationale beurzen in Amsterdam. Daar zit ongetwijfeld een beurs voor jou bij!

De Amsterdamse RAI heeft een oppervlakte van ruim 11 hectare (112.200 m2), dat is net zoveel als de Hiltonbuurt. Ze zijn hier één hectare groter mee dan de grootste concurrent, de Utrechtse Jaarbeurs. Het evenementencomplex de RAI heeft 12 overdekte hallen, waar 70 vergader- en congreszalen in gehuisvest zitten.

Evenementen, congressen en beurzen in Amsterdam

Beurzen en congressen zijn hartstikke leuk. We noemen even snel drie klinkende evenementen:

  • Het Amsterdamse Winterparadijs voor je ultieme kerstbeleving met een ijs-racebaan, een sneeuwschans en een supergezellige kerstmarkt.
  • Kingsland, voor het vieren van de verjaardag van Alex in een oer-Hollandse sfeer met elektronische muziek, lekkere loempiaatjes en veel oranje.
  • Jumping Amsterdam. Als je van paarden houdt, mag je dit gewoon niet missen, niet alleen springen, maar ook dressuur en meer dan 70 stands.

Naast deze evenemententoppers zijn er geweldig leuke beurzen. Je kiest het onderwerp waar je van houdt en dan ga je heerlijk slenteren over jouw favoriete beurs. Een mooie stand hier, gratis bakkie koffie daar en interessante demonstraties over de nieuwste gadgets. Natuurlijk ga je met tonnen aan gratis goodies en leuke koopjes, moe maar voldaan weer naar huis.

Congressen en beurzen in Amsterdam RAI

Sommige beurzen zijn jaarlijks, andere zijn om het jaar.

  • De huishoudbeurs is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende beurs in Amsterdam voor vooral dames.
  • Voor vader en zoon is er de IAMS met Supercars, Hypercars, Elektrische auto’s en retro auto’s.
  • En laten we niet de HISWA vergeten, sinds 1933 dé beurs op het gebied van alles wat met boten te maken heeft.

De RAI organiseert ook meer vakgerichte beurzen.

  • Een van de bekendste is nog wel de Horecava. Een vakbeurs van vier dagen over eten, drinken en overnachten waar 75.000 horecaprofessionals de nieuwste trends tonen.
  • Ook de KunstRAI is zo’n vakbeurs. Het is een van de oudste beurzen op kunstgebied ter wereld en is in 1984 gestart. Beginnende kunstenaars maar ook gevestigde artiesten en ontwerpers krijgen de kans kun werk te tonen aan een (inter)nationaal publiek. Daarmee krijgen de voornamelijk binnenlandse galerieën de kans zich te profileren. Voor verzamelaars zijn er speciale tentoonstellingen.

RAI agenda 2021/2022

Kijk op onderstaande agenda van de RAI met beurzen in 2021 in Amsterdam. Er zit vast wat voor jou bij. RAI agenda 2021/2022 De RAI zit aan het Europaplein 24. Informatie kun je bij hen opvragen op info@rai.nl of bellen naar 020-5491212. Veel plezier!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *