Afvaloffensief voor Amsterdam om de stad schoner te maken.

Amsterdam is een bijzondere hoofdstad. Er is altijd veel te beleven. Kijk naar de vele evenementen in de open lucht, er is altijd wel iets gaande. Voor de komende dagen staat er op 19 augustus een sporttoernooi gepland bij het Olympisch Stadion, van 20 tot 29 augustus is er een KinderKermis XXL op het Waterlandplein en op 29 augustus is er in het Oosterpark een picknick concert. Zomaar een greep uit de uitgebreide agenda van de stad.

Keerzijde van alle evenementen

Leuk al die evenementen maar er is ook een keerzijde aan. Denk aan alles wat er achterblijft op de locatie. Een dag erna lijkt het soms wel een vuilnisbelt. Na bijvoorbeeld een demonstratie in de stad zie je in het journaal beelden van de dag erna. Soms geloof je je eigen ogen niet; wat een rommel, troep, afval, puin, vuilnis en vullis.

Opruimen: je bent hier nooit klaar

En uiteindelijk moet dit allemaal opgeruimd worden. Zo stond er 7 mei jl. een artikel in Het Parool over de viezigheid en vunzigheid van Amsterdam. De schrijver, Lex Boon, gaf aan dat de afdeling schoon hier nooit klaar is. Ieder week weer zijn er gemiddeld 2.500 meldingen van afvaloverlast.

Medewerkers van de reinigingsdienst zijn trotse opruimers die hierbij hun beste beentje voorzetten. Ze bekijken de meldingen en pakken efficiënt de zaken aan. Ze maken zich niet druk over hoe het afval daar komt maar steken juist de handen uit de mouwen. Met een inwoneraantal van bijna 900.000 mensen heb je nu eenmaal veel afval. 

Nieuw afvalbeleid voor 2050 in Amsterdam

Vanuit het beleid is er een afvaloffensief ontstaan tegen de vervuiling van de stad. Het doel is om veel huishoudelijk afval en zwerfafval in te zamelen en te reinigen om zo de stad schoner te maken. Het doel is om in 2050 een afvalvrije stad te zijn met schone straten en pleinen. Een fijne hoofdstad is ook een schone hoofdstad. Vanuit het beleid is er een afvaloffensief ontstaan tegen de vervuiling van de stad. Vervuiling is namelijk niet alleen een gemeentelijk probleem, het is een uitdaging voor alle inwoners.

Je bedrijf is een visitekaartje

Ook als ondernemer in Amsterdam word je aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid. In het zakenleven is een schoon bedrijf belangrijk, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Het is een visitekaartje voor de klanten en voor je prospects. Medewerkers en toeleveranciers werken beter in een bedrijf dat schoon en opgeruimd is. Toch heeft niet iedereen zin om het schoonmaken zelf aan te pakken. Het is ook mogelijk om het uit te besteden aan een schoonmaakbedrijf in Amsterdam

Doe waar je goed in bent

Het is fijn als het schoonmaken niet als een vervelend klusje aangepakt wordt maar juist met kennis van zaken. Bij het uitbesteden van het schoonmaken doet ieder waar hij goed in is. Als ondernemer doe jij de zaken waar je blij van wordt en een schoonmaakbedrijf pakt op professionele manier het bedrijf en de werkplekken aan. De rommel wordt opgepakt, het bedrijf wordt schoongemaakt en het afval afgevoerd. Iedereen wordt er blijer van.

Op deze manier ben je er trots op om met je bedrijf in Amsterdam te zitten, het smeltpunt van vele verschillende culturen en activiteiten.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *