5 Hamam badhuizen in Amsterdam

Ga je naar Amsterdam dan ben je vaak bijzonder actief. Ben je er een paar dagen, dan is het fijn om ook iets rustgevend en aan ontspanning te doen. Amsterdam biedt hier voldoende keuze. Wat dacht je van een relaxte Hamam behandeling? 

De hamam (of hammam), is een traditioneel Arabisch reinigingsritueel voor je lichaam en voor je geest. In een lekker verwarmde ruimte word je met veel water verwend. Je lichaam wordt helemaal schoongemaakt door het te scrubben en daarna verwend met geurige douches en stoom. Zo wordt je bloedsomloop bevorderd. Het ritueel vindt plaats binnen verwarmde marmeren ruimtes. Zo kom je volkomen tot rust in een prachtige omgeving. We hebben in Amsterdam 5 mogelijkheden voor jou op een rij gezet.

1. Hamam behandeling bij Cyro Beauty Hub

Bij de Cyro Beauty Hub hebben ze verschillende hamam behandelingen. Je kunt het aanpassen aan de tijd die je beschikbaar hebt. Je hebt de mini, midi, luxe en premium variant. Dit is tevens inclusief de extra’s zoals handdoeken, scrub, slippers en olijfzeep. Zo wordt jouw verblijft zo aangenaam mogelijk gemaakt. Na de behandeling krijg je tot slot een lekkere kruidenthee te drinken.

2. Hotel & Wellness Zuiver in Amsterdam

Bij Zuiver in Amsterdam bieden ze hamam behandelingen aan. Voor deze behandeling hebben ze een eigen hamamruimte. Je zult ontdekken dat je je volledig kan ontspannen en tot rust kan komen. De wellnessbeleving is hier tot kunst verheven in de grote ruimte van 13.000 m2. Overnachten en dineren kan je ook bij dit hotel. 

3. Spa Hamam Du Sahara

Bij deze Spa kun je kiezen uit een droge hamam en een natte hamam. De droge hamam is geen reinigingsritueel maar een ritueel om je spieren te ontspannen. Op je rug worden warme kompressen geplaatst wat voor de ontspanning van de spieren gaat zorgen.  Het is hier mogelijk om de sauna voor een groep privé te boeken. 

4. Shampure Hammam Spa in Dayspa

Bij Dayspa begint de Shampure Hammam Spa bij je hoofd. Je haren worden gewassen en je hoofdhuid wordt daarbij gemasseerd. Daarna krijgt je de rest van de behandeling als je lekker warm ligt op een waterkussen. Je krijgt een lichaamsscrub en een zeepmassage. Zo ontstaat het authentieke hamam-gevoel. 

5. Corendon-City-Hotel in Amsterdam

Bij de Vitality Spa-faciliteiten van dit hotel vind je ook een hamam behandeling die je kan boeken in een privé behandelruimte of die je zelf uit kan voeren. Vroeger werden de Hamams gebouwd voor de rijke sultans maar nu kan iedereen ervan genieten.

Na zo’n weldadige ervaring sta je weer helemaal in de startblokken om Amsterdam verder te verkennen.

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)