De 10 leukste bezienswaardigheden van Amsterdam

Amsterdam staat bekend vanwege de geweldige bezienswaardigheden en toeristische plekken. Deze stad is volgens veel Amsterdammers een uit de hand gelopen pretpark geworden. Er zijn hier zoveel leuke bezienswaardigheden zodat je je er zeker een dag of een weekend moet kunnen vermaken. Om je een handje te helpen, zetten wij de top 10 bezienswaardigheden voor je op een rij. Tip: kijk voor je bezoek altijd even via internet of er een mooie korting mogelijk is.

1. Vaar door de grachten!

Een tour door de grachten mag niet ontbreken. Tijdens een bezoek is de blik op de stad vanaf het water uniek te noemen. Ervaar optimaal comfort tijdens een korte of lange rondvaart. Amsterdamse bezienswaardigheden zijn erg leuk om vanaf het water te zien. Daarbij kun je ondertussen heerlijk relaxen in de boot!

2. Rijksmuseum

Als we het hebben over de toeristische plekken in Amsterdam, dan mag Het Rijksmuseum zeker niet ontbreken. Dit museum biedt de mooiste kunst! Dit museum wordt wereldwijd geprezen en ook als je niet van musea houdt, is het toch een mooie ervaring om het een keer gezien te hebben. Ieder seizoen zijn hier de prachtigste kunstwerken te bezichtigen. Ontdek gerust welke collectie er nu te zien is. Een aanrader om een keer te gaan bekijken!

3. Cannabis museum

Amsterdam is onder toeristen vooral geliefd vanwege de coffeeshops. Veel mensen hebben een grote afschuw voor alles wat met cannabis te maken heeft. Tegenwoordig wordt cannabis verwerkt in steeds meer producten en wordt de medische werking steeds vaker erkend. Het is zeker eens interessant om meer te weten te komen over de historie van wiet en de positieve alsmede negatieve effecten.

4. Anne Frank huis

De meeste mensen kennen Anne Frank en het Anne Frank huis van televisie of school. Dit huisbezoek geeft een unieke inkijk in de duistere geschiedenis van Nederland in oorlogsjaren. Wie het Anne Frank museum bezoekt leert iets over de historie van Amsterdammers in oorlogstijd.

5. De Wallen

Deze plek is tegenwoordig niet meer alleen geliefd onder mannen. Steeds vaker ziet men stellen rondlopen op de Wallen. De unieke authentieke gebouwen, raamprostitutie, coffeeshops, smartshops, casino’s, de pret kan haast niet op. Wie zich een tijdje wil vermaken: het is nooit saai op het Red Light District. Een unieke ervaring.

6. The Amsterdam Dungeon

Ga 500 jaar terug in de tijd, alleen voor 14 jaar en ouder! Een zeer goede toevoeging aan de top 10 bezienswaardigheden.

7. Artis

Bezoek een echte Amsterdamse dierentuin. Deze dierentuin wordt vaak vergeten, maar dit is echt leuk om eens te doen. Vergeet dus niet om Artis ook eens te bezoeken!

8. Leidseplein

Het Leidseplein is volgens veel Amsterdammers de plek waar men moet zijn. Tenminste wanneer het om uitgaan gaat. Rondom het Leidseplein zijn volop horecagelegenheden, restaurants en coffeeshops. RTL Boulevard neemt hier bovendien iedere dag de uitzending op, tegenover coffeeshop The Bulldog. Veel Amsterdamse bezienswaardigheden zijn hier bovendien in de buurt te vinden.

9. Amsterdam Underground

Ontdek hoe het leven is voor daklozen in Amsterdam. Krijg een inkijkje in het leven van daklozen. Hoe komen ze aan geld en waar kunnen ze terecht? Ex-drugsverslaafden geven een tour door Amsterdam en vertellen over het daklozenleven. De Amsterdam Underground tour is een van de nieuwe bezienswaardigheden in Amsterdam.

10. Rembrandtplein

Het plein van Rembrandt zoals Amsterdammers het noemen, dit is zeker een bezoek waard. Wanneer het lekker weer is, valt hier veel te beleven. Wanneer de zon maar even schijnt gaan Amsterdammers en toeristen hier massaal genieten op het grasveld. Op dit plein zijn veel leuke horecagelegenheden, zoals verschillende clubs of de friettent van Lil Kleine. Coffeeshop Boerejongens is bekroond als beste Amsterdamse coffeeshop en is op loopafstand.

Kortom, er valt genoeg te beleven…

Wie binnenkort een bezoekje aan de hoofdstad van Nederland wil brengen, doe dit zeker eens! De laatste jaren is er heel veel veranderd, deze stad is nu ook veel rustiger als voorheen. Sinds de Corona opkomst is het toerisme afgenomen, dit biedt mogelijkheden voor mensen die niet van drukte houden. Al is daardoor ook niet alles geopend. Bekijk de websites van de verschillende bezienswaardigheden in Amsterdam voor de actuele openingstijden. Met behulp van bovenstaande top 10 bezienswaardigheden heb je in ieder geval genoeg inspiratie!

Tip bij goed weer: neem ook eens de trein naar Zandvoort aan Zee, dit is op pakweg 30 minuten afstand met de trein.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *