Amsterdam-Noord – 5 leuke plekken!

Amsterdam- Noord. Dit ondergeschoven kindje van Amsterdam heeft in de laatste jaren een make-over doorstaan. Amsterdam- Noord is nu dé plek voor de millennial. Van de rustige vibe, hippe koffiebars, tot Yuccie-verantwoorde plekken. Met biomarkten, stranden en leuke plekjes om uit te gaan is Amsterdam Noord nu dé plek om te wonen. We vertellen je graag meer over leuke plekken in Amsterdam Noord waar jij geweest moet zijn. 

Amsterdam winkels: plekjes om te shoppen

Amsterdam- Noord is natuurlijk niet het centrum van Amsterdam, maar desondanks vind je in Amsterdam tientallen leuke plekjes waar je los kunt gaan om te shoppen. Bij winkelcentrum Boven ‘t IJ kun je bijvoorbeeld heerlijk winkelen in een overdekt winkelcentrum voor jong en oud. Daarnaast is de Boerenmarkt in Amsterdam Noord een pareltje. Houd jij van duurzaam, eerlijk en lekker eten? Dan is de Boerenmarkt jouw favoriete plekje in Noord. De honing komt van de imker en de kaas rechtstreeks van de boerderij.

>> Iedere zaterdag is de Boerenmarkt te vinden op het Buikslotermeerplein. 

Amsterdam Noord: zwemmen

De zomer is ten einde maar desondanks komen er vast nog mooie dagen aan waarop we willen genieten van het mooie weer bij een prachtige buiten zwemplek. Dé hotspot in Amsterdam Noord is toch echt wel Café de Ceuvel. Je kunt hier plaatsnemen in een hangmat of op een andere idyllische plek op de scheepshelling bij Café de Ceuvel. Je kunt hier een duik nemen en vanaf de steiger het water in springen. Daarnaast geniet je natuurlijk van een lekker duurzaam hapje & drankje. 

>> Wat te doen bij goed en slecht weer?

NDSM-werf: ruig en iconisch gebied

De oude scheepswerf in Noord is omgetoverd tot de NDSM-werf. Dit grote gebied is volgebouwd met hippe restaurants, koffiebars en andere uitgaansgelegenheden. Door middel van de NDSM wandelroute kom je langs alle idyllische plekjes en ontdek je de parels van Amsterdam Noord. De tour duurt 3,5 uur en je komt bijvoorbeeld langs plekjes als de Tolhuistuin, De Ceuvel, Neef Louis, Van Dijk & Ko en de Kunststad. 

Amsterdam Hotels

Ben je van plan om meerdere dagen in Amsterdam- Noord te verblijven en op zoek te gaan naar nóg meer verborgen parels? Dan is het handig om te overnachten. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij Sir Adam Hotel. Dit hotel zit in de A’DAM Toren. Bovenop deze toren vind je het prachtige uitzicht op het IJ. Behalve in een ‘normaal’ hotel kun je ook overnachten in een boot. Floating B&B Amsterdam is bijvoorbeeld gevestigd aan het Buiten-IJ en Botel is een 3-sterrenhotel aan de NSDM-werf. Genoeg leuke plekjes om te overnachten dus!

Hotel Amsterdam

Amsterdam Noord: natuur

Behalve hippe tentjes is Amsterdam-Noord natuurlijk hét gebied waar je naartoe kunt voor de natuur. Hier ontsnap je even aan de drukte. Fiets door de polders, langs de boerderijen en ontdek het mooie natuurlandschap van Noord-Holland. Neem een kijkje op de boerderijen en ontdek het boerenleven. Proef biologische kazen en krijg kookworkshops van de boerin. Een leuk uitje in eigen land!

Bericht auteur: Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *