Wat te doen in Amsterdam bij mooi en slecht weer?

Er is in Amsterdam genoeg te doen. Helemaal nu vanaf 1 juni alle terrassen weer open zijn, kun je weer volop genieten van Amsterdam. Heb je zin om een dagje weg te gaan? Ben je bij aan het komen aan het water? Of te proosten met je vrienden in je stamcafé? We doen vrolijk met je mee. Helaas kunnen de weersomstandigheden soms roet door het eten gooien. Wat moet je doen in A’dam wanneer het regent? En op welke plek is het juist perfect om te genieten van het mooie waar? We vertellen je graag wat jij kunt doen bij slecht weer in Amsterdam en waar jij terecht kunt bij goed weer. 

Wat te doen bij slecht weer in Amsterdam?

Musea

Tijdens een regenachtige dag kun je je in Amsterdam prima vermaken met de vele musea. Plan een cultureel dagje en neem een bezoekje aan het beroemde Rijksmuseum, Vincent van Gogh museum, EYE of het Scheepvaart museum. Met de kids kun je naar de TonTon Club gaan. Je speelt hier spelletjes, arcade games of gewoon de oer hollandse spelletjes. Deze spelletjes zijn allemaal binnen. De TonTon club is dus goed geschikt voor een regenachtige dag. 

Sportief 

Ben je een sportief type en onderneem je het liefste een sportieve activiteit tijdens een regenachtige dag? Dit kan zeker. Je kunt bijvoorbeeld indoor schaatsen bij de Jaap Edenbaan en tijdens de wintermaanden genieten van het Amsterdamse Winterparadijs. Denk eens aan een sportief avontuur. Ga bijvoorbeeld klimmen op een klimmuur, karten of doe een escaperoom met vrienden of familie. 

Eten & Drinken

Op een regenachtige dag is het natuurlijk nooit verkeerd om een restaurant of café op te zoeken waar jij heerlijk een hapje en drankje kunt doen. Bij de IJ-hallen vind je bijvoorbeeld lekker eten en drinken. Het leukste is het om het hapje en drankje te combineren met een goede film bij de Filmhallen. 

Wat te doen bij mooi weer in Amsterdam?

Zwemmen

Is het prachtig weer en wil je op de mooiste plekjes in Amsterdam genieten van de zon? Dit kan zeker. Bij de sloterplas vind je bijvoorbeeld een stadsstrand. Op dit stadsstrand kun je sporten, zwemmen en picknicken. Naast de sloterplas zijn er nog tientallen andere zwemgelegenheden in onze hoofdstad. Bij Het Twiske zijn er 10 verschillende zwemspots, waarvan de kindvriendelijke Speelsloot.  Kortom, tijdens een warme dag vermaak jij je wel met een deuk in één van de zwemgebieden. 

Sportief

Tijdens warme dagen is het natuurlijk heerlijk om watersporten te beoefenen. Op de Westeinderplassen kun je bijvoorbeeld zeilen, windsurfen, roeien, motorbootvaren en natuurlijk zwemmen. Beoefen een keer een sport die je misschien nog nooit hebt beoefend. Neem samen met je vrienden een kitesurfcursus en geniet op het water! 

Eten & Drinken

De Ceuvel is dé groene hotspot in Noord waar je echt een keer geweest moet zijn. Deze duurzame oude scheepswerf is gezellig en innovatief. Café de Ceuvel is gemaakt van gerecyclede materialen en heeft goed eten. Op een zomerse dag geniet je op deze chillplek. Buiten kun je liggend in de hangmat je favoriete drankje nuttigen. Kortom, de perfecte plek voor een chilldag. 

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *