Amsterdam Zuid – 5 leuke uitjes!

Van Noord, Oost, West naar Zuid-Amsterdam. Het kunstzinnige hart van de stad wordt Amsterdam – Zuid ook wel genoemd. Amsterdam – Zuid bestaat uit de buurten: Oud Zuid, De Pijp en Zuidoost. In Amsterdam Zuid vind je onder andere de wereldberoemde musea: Het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Het Stedelijk Museum. Daarnaast zijn er tientallen shopgelegenheden zoals bijvoorbeeld de Albert Cuypmarkt. Je komt er zo in Amsterdam Zuid, je stapt namelijk uit bij het Amsterdam Zuid station en dan begeef je je gelijk in het culturele hart van Amsterdam. 

Amsterdam Zuidas

Eén van de meest bekende plekken is waarschijnlijk de Amsterdam Zuidas. Deze plek zal je bekend voorkomen als dé plek die omringt is door zakenlui. Hoewel dit natuurlijk ook zo is, betekent dit niet dat de restaurants in Amsterdam Zuid nergens te bekennen zijn. Zo kun je eten bij Palante, Bowls & Buns of Gustavino. Drie betaalbare plekjes waar je ook als student of toerist kunt genieten van een heerlijke maaltijd.06

Bowls & Buns: Poke bowls voor een lage prijs

Amsterdam zuidas

Amsterdam Zuid: culturele hart van de stad

De meeste kunst vindt je in Amsterdam Zuid. Hier zijn de beste kunstwerken van de grote Hollandse meesters te bewonderen. In Het Rijksmuseum vind je bijvoorbeeld 682.931 kunstwerken van bekende en minder bekende kunstenaars. Bekende kunstenaars zijn natuurlijk Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Ook voor kinderen zijn de musea erg leuk. Bij Het Rijksmuseum konden de kinderen bijvoorbeeld profiteren van de zomerworkshops. Tijdens deze workshops leren ze tekenen, schilderen, schetsen en nog veel meer. Ook in andere musea in dit culturele hart van de stad zijn er verschillende leuke to-do’s voor de kids. 

>> Rijksmuseum

Natuur in Amsterdam- Zuid

In Amsterdam-Zuid vind je het meest bekende park van Amsterdam: Het Vondelpark. In 1880 kreeg dit park zijn naam en op dat moment was het eigendom van een groep mensen rondom de kunstenaar Christiaan Van Eeghen. Het Vondelpark is een heerlijk park om even bij te komen, te sporten of te genieten van een familie-uitje. In het Vondelpark in Amsterdam – Zuid bevindt zich namelijk ook een mooie kinderspeeltuin. Buiten het Vondelpark, kun je genieten van de rust en de natuur in het Sarphatipark. Het Gemaal vormt het midden van het prachtige park. Nog steeds is dit huisje ‘Het Gemaal’ dat wordt gebruikt om water te verversen. 

De Pijp: cultuur, volksbuurt en studentenbuurt

De Pijp is één van de toonaangevende wijken in Amsterdam-Zuid. In dit multiculturele stukje Amsterdam vind je zowel studenten, kinderen als ouderen. Voor iedereen is De Pijp is een wijk om te genieten. In De Pijp vind je de Albert Cuypmarkt. Deze beroemde markt telt 260 kramen en moet je gezien hebben bij je bezoek aan Amsterdam Zuid.

Naast deze plekjes telt Amsterdam Zuid nog tientallen andere idyllische plekjes. Doe een rondje Amsterdam Zuid en je zult je verbazen over de leuke restaurants, hotspots en mooie natuurgebieden.  

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *