Amsterdam Oost – 5 leuke uitjes!

Nu we Amsterdam-West en Amsterdam-Noord onder de loep hebben genomen, is het tijd voor Amsterdam Oost. Deze buurt bevindt zich vlakbij het centrum en bestaat uit multiculturele wijken, veel groen en leuke plekjes om te shoppen en te eten en te drinken. Lees snel verder!

Oosterpark: natuur in Amsterdam-Oost

Het Oosterpark is al jaren op rij één van de meest geliefde parken van Amsterdammers. Je kunt hier sporten. Denk aan hardlopen, fitnessen, Yoga of een andere vorm van sport. Daarnaast zijn er talloze plekjes waar kinderen zich kunnen vermaken. Loop een rondje met je kids langs de speeltuinen en je bent een dag verder. Het leuke is dat er een bouwproject gaande is. In het komende jaar wordt het Oosterpark met 6 hectare uitgebreid. Dit is een verdubbeling van het Oosterpark. Zo hebben sporters, toeristen en kinderen nog meer ruimte om te genieten van het natuurschoon in Amsterdam- Oost. 

Cultuur snuiven in Amsterdam-Oost

In Amsterdam-Oost zijn vele culturele plekjes waar je duikt in het pracht en praal van de kunst. Het Tropenmuseum is één van de parels in Amsterdam-Oost. Je vindt hier diverse kunstcollecties die te maken hebben met de mens. De kunstverhalen gaan over thema’s als bidden, liefhebben, vechten en rouwen. Het Tropenmuseum is samen met het Afrika museum de plek waar je alle kunstparels kunt zien van de wereldculturen. Samen met andere musea beschikken deze musea over meer dan 450.000 iconische voorwerpen die je kunt bezichtigen. 

> Een prachtig stukje cultuur in Amsterdam-Oost dus!

Tropenmuseum

Evenementen in Amsterdam-Oost

Hoewel het nog wel een tijdje zal duren voordat alle evenementen weer op een gewone manier door kunnen gaan, worden er nu al veel evenementen georganiseerd. Je kunt in Oost kijken naar cabaret, starten met een wijncursus, mee profiteren van de producten die je bij het ecologische park kunt vinden. Daarnaast is het natuurlijk slim om de agenda van Amsterdam-Oost in de gaten te houden. Het kan zijn dat er toffe evenementen bij gaan komen of dat evenementen op andere manieren doorgaan. 

>> Bekijk hier de evenementen agenda 

Cafés in Amsterdam-Oost

Naast culturele en sportieve plekjes vind je in Amsterdam-Oost natuurlijk ook leuke cafés waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Denk bijvoorbeeld aan Bar Botanique. Deze bar is hip, botanisch en levendig. Je kunt er zowel terecht voor ontbijt, lunch, diner als een gezellige after party. Ook bij Café Koosje kun je langsgaan voor een ontbijt, lunch of diner. Vooral de broodjes van Koosje zijn een aanrader in dit Nederlandse café. 

Behalve deze plekjes zijn er nog tientallen andere plekken in Amsterdam-Oost. Loop eens door de wijk of door het park en ga zelf op ontdekkingstocht. Belangrijk is wel om je goed van tevoren in te lezen over de corona-richtlijnen. Zodat je weet waar je moet reserveren en of het verplicht is een mondkapje te dragen. 

>> Alles over corona in Amsterdam wat je moet weten

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *