7 plekken om bijzonder te lunchen in Amsterdam

De horeca kan waarschijnlijk weer open vanaf 1 juni. Na een paar maanden dicht te hebben gezeten vanwege de corona-crisis wordt het tijd om weer open te gaan en de horeca te helpen hier bovenop te komen. Hoe doen wij dat? Dit doen wij door nu alvast prachtige plekjes uit te lichten om te eten. Straks wanneer het weer kan. Natuurlijk wel veilig en op afstand. Vorige week kon je al lezen over 8 mooie plekken om te dineren. Deze week lees op je op de blog 7 bijzondere plekken om te lunchen in Amsterdam. Maak vast een verlanglijstje of koop een horeca tegoedbon voor jouw favoriete Amsterdamse lunchtent. 

1. BAK

BAK is een Restaurant waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner. BAK is gelegen aan het water in de Amsterdamse houthavens en ligt op de derde verdieping van pakhuis Het Veem. Dit maakt BAK tot een leuk en uniek plekje in Amsterdam. Daarnaast staat BAK bekend om producten van lokale producenten. Zo komen de groenten van de boerderij en het vis van de visserij. Door rekening te houden met de seizoensgebonden producten is er ieder seizoen een nieuw menu te vinden. Bij BAK kun je nu al reserveren vanaf juni. Wees er dus snel bij!

bijzondere restaurants amsterdam

2. Vinnies Deli 

Vinnies Deli ligt in het centrum van Amsterdam op de Haarlemmerstraat en op de Nieuwezijds Kolk. Vinnies Deli is een gezellig, klein tentje waar je biologische producten kunt aanschaffen en kunt genieten van een lekker ontbijt of lunch. Bij Vinnies Deli vind je vooral biologische producten. Het is dus dé bijzondere lunchplek om eens iets uit te proberen. Ga bijvoorbeeld als ontbijt voor shakshuka, havermout of fruit. Als lunch kun je kiezen uit tientallen sandwiches met bijzondere combinaties als hummus met zwarte bonen. Daarnaast kun je ook jouw favoriete dish not toevoegen aan jouw gerecht. Dus mis je nog een groente of wil je bijvoorbeeld wat noten toevoegen aan jouw sandwich? Dan is dit ook geen probleem bij Vinnies Deli. 

3. Buffet van Odette

BUFFET van Odette zul je als Amsterdammer misschien wel kennen. Dit is al jarenlang een begrip in Amsterdam. Vanaf lunchtijd kun je bij BUFFET van Odette terecht voor heerlijke lunches en diners. Je kunt bijvoorbeeld lunchen met truffelkaas omeletten, salades en verse ravioli eten. Momenteel is de winkel van het BUFFET gewoon open. Je kunt hier dus allerlei lekkernijen halen en thuis bereiden. Vanaf 1 juni verwacht het Restaurant haar deuren ook weer te openen. Je kunt nu alvast een afspraak maken en reserveren. Enn.. doe dat snel want als echte bijzondere hotspot in Amsterdam zit het Buffet van Odette binnen de kortste keren vol. 

4. Café de Paris

Café de Paris is gevestigd in een monumentaal pand aan de Nes en aan het Rokin. Café de Paris heeft een klassieke uitstraling maar is ook hip. De Franse twist maakt het concept uniek. Als lunch kun je bij Café de Paris tientallen sandwiches proberen. Daarnaast kun je de heerlijke Franse crêpes proeven en zelf jouw favoriete topping toevoegen. Denk aan Nutella, Yoghurt, avocado of spek. Bij Café de Paris heb je honderden lekkere hapjes. Op dit moment kun je ook bij Café de Paris nog niet terecht maar je kunt wel reserveren vanaf juni. 

5. Visser Amsterdam

Visser Amsterdam ligt in West en is dé plek waar jij heerlijk kunt lunchen zonder je zorgen te maken. Er is voor iedereen een lekkere, rijk belegde sandwich te vinden. Denk aan heerlijke soepen, broodjes, maar ook aan taartjes. Visser Amsterdam staat namelijk bekend om de heerlijke carrot cake en appeltaart met slagroom. 

6. Broodje Bert

Broodje Bert ligt aan de Singel – midden in het centrum. Het is een eenvoudige, maar heerlijke broodjeszaak. Heb jij gewoon zin in een broodje? En wil je niet teveel na te hoeven denken over de ingrediënten? En moet het ook nog betaalbaar zijn? Dit vind je allemaal bij Broodje Bert. Deze broodjeszaak heeft tientallen koude en warme rijk belegde broodjes. Dit is dus een heerlijke lunchzaak wanneer je zin hebt in een lekker broodje tijdens het shoppen. 

7. Little Collins

Little Collins is een Italiaanse eetgelegenheid in Amsterdam- West. Je kunt hier vooral de lekkerste pizza’s vinden. Heb jij zin in een pizza lunch? Bestel dan een slice pizza bij Little Collins en jij kunt weer even vooruit. Behalve pizza heeft Little Collins ook lekkere sandwiches en natuurlijk de heerlijkste wijnen.

Dit was een lijstje met 7 lunchgelegenheden in Amsterdam! We zullen elke week wat andere horeca uitlichten. Neem snel een kijkje en plaats je reservering alvast. Zo zijn we allemaal goed voorbereidt op 1 juni. 

 

Bericht auteur: Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *