8 bijzondere restaurants in Amsterdam om te dineren

Het is nog maar even de vraag wanneer restaurants weer open kunnen. En er zijn inmiddels al veel initiatieven zoals de horeca tegoedbon. En veel restaurants bieden de mogelijkheid om eten af te halen. Zo kun je thuis je eigen restaurant creëren. Gaat de horeca inderdaad weer open? Dan vind je hier een lijstje met 8 bijzondere restaurants in Amsterdam. Een tip: kies eens iets van het lijstje waar je nog nooit van hebt gehoord. Zo help je een horeca onderneming uit de brand! Naar je favoriete restaurant kun je altijd nog een keer gaan. 

BAUT Paradijs

BAUT is een pareltje gelegen in Amsterdam Oost. Het staat bekend om de Franse, Aziatische en Nederlandse gerechten. Bar BAUT staat bekend om zijn vermogen om van lege panden een hip restaurant te maken. Dit dezen ze jarenlang rondreizend, maar inmiddels zijn ze per januari 2020 weer veilig in Amsterdam geland. Bij BAUT kun je genieten van gerechten als steak tartaar met bacon mayonaise, tuinkers en zuurdesembrood of coquilles met bloemkool, beurre noisette en cepesschuim. Kortom, een hotspot in Amsterdam Oost. 

Pollux Pacific (gesloten)

Dit bijzondere restaurant in Amsterdam was een bezoekje waard. Vooral het decor deed je namelijk al verbazen. Dit restaurant is namelijk gevestigd op een schip. En niet zomaar een schip. Bij Pollux Pacific ga je bijzonder dineren op een voormalig opleidingsschip voor de koopvaardij. Naast het prachtige decor zijn de gerechten ook heerlijk. Je geniet hier van klassieke gerechten zoals verschillende burgers. Houd je van leuke, nieuwe en bijzondere restaurants in Amsterdam? Dan is Pollux Pacific een dikke tip. 

REM-eiland

Dit restaurant is misschien niet nieuw, maar zeker wel bijzonder. Het bevindt zich in het voormalige platform van de piratenzender TV Noordzee. Het bijzondere is dat het restaurant zich bevindt op een helikopterplatform. Hierdoor heb je een onwijs mooi uitzicht over Amsterdam! Wil je lekker eten dus combineren met een prachtig uitzicht over de stad? Dan is het REM-eiland zeker een goed idee. Qua eten kun je hier vooral veel vis verwachten, het ligt niet voor niets in de Houthavens. 

Café de Ceuvel

Deze duurzame stadsoase in Amsterdam-Noord trekt de aandacht. Het ligt prachtig aan het water en met de hangmatten is het een creatieve broedplaats. Je ziet hier veel jonge mensen studeren, genieten en brainstormen. Qua eten kun je hier veel biologische en vegetarische recepten verwachten. Denk aan veel salades maar ook aan ravioli en curry’s. Zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen bij Café de Ceuvel!

Strandzuid 

In Oud-Zuid vindt je het bijzondere restaurant Strandzuid. Hier kun je behalve genieten van heerlijk eten & drinken bijkomen van een drukke dag aan het strandje. Zowel in de zomer als in de winter trekt Strandzuid de aandacht. In de zomer kun je genieten van het strand en in de winter is Strandzuid omgetoverd tot Winterwonderland. Een warme open haard en gezellige plekjes vormen de basis. Wat kun je hier eten en drinken? Eigenlijk alles. Van steaks tot mosselen en van zoete aardappel tot spareribs. Er is hier voor ieder wat wils!

Kannibalen en paradijsvogels

Dit Indische eethuis is een echte familiezaak waar Indisch en Moluks gekookt wordt door en voor de familie. Je vindt hier typische Indische gerechten als rijsttafels, Braams buikspek en saté van tempeh. Kannibalen en paradijsvogels is klein en gemoedelijk, maar sfeervol en heeft geweldig eten. Een aanrader in Amsterdam-Noord!

Ken Sushi

Tot slot één van de bijzondere sushi parels van Amsterdam. Bij Ken Sushi eet je wat er wordt neergelegd. Het geeft je de kans om veel gerechten te proeven. Er wordt daarnaast heel veel over de gerechten verteld waardoor je ook echt wat leert over de sushi van Ken. Daarnaast maakt Ken aan het eind van de avond je favoriete sushi nog een keer! Onthoud dus goed welke je het lekkerste vindt. Dat is pas bijzonder dineren!

sushi eten

In welk bijzondere restaurant ga jij als eerste dineren als de horeca weer open gaat?

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *