Leuke kinderactiviteiten in Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. Deze prachtige stad met de interessante grachten en de hofjes en natuurlijk ook de leuke winkelstraten vormt een echte vertaling van waar Nederland voor staat. Natuurlijk is het leuk als je zelf de stad kunt gaan ontdekken en de bijbehorende pracht en praal. Maar ook voor kinderen kan deze stad een echt groot avontuur zijn. Trek er samen op uit en ontdek Amsterdam zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Er valt ook voor kinderen heel wat te beleven. Maar wat kun je doen met kinderen in Amsterdam?

Musea en dierentuinen

In een grote stad zoals Amsterdam is het haast niet in te denken dat je er geen museum kan vinden dat voor kinderen interessant is. Hier heb je wel 50 verschillende musea die je kunt bezoeken. Veel musea hebben activiteiten speciaal gericht op kinderen. Kinderen kunnen zich bijvoorbeeld prima vermaken in het Rijksmuseum. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Verdiep je in de musea van Amsterdam dan vind je zeker een museum dat bij jou en je kinderen past.

Aandacht voor het Joods Historisch Museum

Een stukje geschiedenis is ook belangrijk voor kinderen. Daarom is het misschien de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Joods Historisch Museum. Dit museum is voorzien van een eigen museum voor kinderen. Hier kun je als kind met de volwassenen op bezoek in het woonhuis van de familie Hollander. Misschien zegt deze naam je niet direct iets, maar dit was een familie met een eigen verhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is zeker de moeite waard om dit museum met je kinderen te bezoeken, omdat kinderen dan zeker wat meekrijgen over de Tweede Wereldoorlog en daarnaast is het ook leerzaam doordat je er veel leert over de Joodse cultuur.

Artis

Wie kent Artis nu niet? Deze oude dierentuin is misschien wel een van de oudste dierentuinen van Nederland. In de Tweede Wereldoorlog speelde deze dierentuin ook een belangrijke rol. Veel mensen hebben ondergedoken in de verblijven van de dieren. Doordat deze mogelijkheid bestond, zijn er veel mensen gered. Nu is het een prachtige dierentuin waar je met kinderen heerlijk doorheen kunt lopen. Kijk naar de verschillende dieren, leer over hun leefwijze en wat ze eten en vergeet ook zeker de geschiedenis van de dierentuin niet.

Reizen door Amsterdam

Wat te doen in Amsterdam met stoere kids die van reizen houden? Dan pak je natuurlijk de tram! Reis door de historische stad met een van de 270 trams in de stad. Als je op zoek bent naar andere ‘ uitjes Amsterdam kind ‘ op het internet, dan kom je verschillende wandelroutes tegen die ook leuk zijn om met kinderen te doen. Beklim bijvoorbeeld een van de torens in de stad. Dat is al een avontuur op zich. Maar als je daar ook nog de geschiedenis bij leert kennen, dan is het avontuur helemaal compleet.

 

Activiteiten voor jonge kinderen

Voor de jongste kinderen zou je misschien nog wat verder na moeten denken. Amsterdam met een peuter ontdekken is bijvoorbeeld niet heel erg handig wanneer je hele lange wandelingen moet gaan maken. Je kunt de stad dan ook op een andere manier verkennen. Bijvoorbeeld door lekker te gaan fietsen en te eten. Huur een fiets met een kinderzitje en ga een lekkere pannenkoek eten op een pannenkoekenboerderij? Geniet van de speeltuin en wandel wat rond in het Amsterdamse bos.

Tot slot

In Amsterdam kun je ook de grote speeltuinen bezoeken. Avonturenpark Fun Forest is een groot voorbeeld van een van de leukste kinderactiviteiten in Amsterdam. Klim en klauter er samen op los en geniet van de prachtige stad Amsterdam.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *