A’dam verveelt nooit met wel 50 verschillende musea

Vanaf de dag dat het weer mogelijk is, staan we met zijn allen klaar om er weer op uit te gaan. De 50 musea in Amsterdam zijn een lust voor het oog en zorgen voor een zorgeloos dagje uit!

Waar moet ik heen dan?

De stad Amsterdam staat bekend vanwege haar fameuze aanbod aan musea in het centrum en de nabije omgeving. Het wereldberoemde Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis zijn ontzettend populair bij buitenlandse toeristen en bij de cultuur proevende Nederlanders. Ook als je niet van musea houdt, dan is het absoluut de moeite waard om een van deze trekpleisters te bezoeken.

Als jij de dag wilt vullen met het bezoeken van een museum in Amsterdam, dan ben je in de hoofdstad van Nederland aan het juiste adres. De creativiteit straalt van de Amsterdamse inwoners af, wat direct terug te vinden is in de stad en haar culturele instellingen. De krachtige uitstraling van het musea in Amsterdam is bekend over de hele wereld en is ook in de kleinere musea terug te vinden. Daarom zegt men natuurlijk, klein maar fijn.

Tip van de auteur

Het Open Space Contempary Art Museum, oftewel OSCAM, is een prachtige plek om je museatour door Amsterdam te starten. Doordat de focus ligt op jongere kunstenaars en de tentoonstellingen regelmatig wisselen, is het een uitdagend museum waar men zich nooit zal vervelen. Ter ere van de culturele diversiteit in 50 jaar Bijlmer, werd dit museum opgericht en werd het een verzamelplek van design, vakmanschap en moderne kunst. Wees zelf eens de kunstenaar die je altijd had willen zijn, en denk eens out of the box. Begin je dag met deze prachtige locatie voordat je aan de standaard routine begint van een toerist.

Daarbij is het STRAAT museum een echte toevoeging aan jouw kunsttour door Amsterdam. Deze bijzondere straat verenigt stijlen, vormen en technieken uit de hele wereld. Er zijn werken te vinden uit Tokio, Rio de Janeiro en direct uit de Amsterdamse straten. De elegante chaos van verschillende werelddelen is hier te vinden onder één dak, dé plek waar straat kunst een plek heeft gekregen in de harten van vele kunstliefhebbers.

Met behulp van bovenstaande tips heb je alvast een beetje een idee van de verschillende musea in Amsterdam. En als je er toch bent, ontdek dan ook de andere bezienswaardigheden in Amsterdam.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *