5 Coffeeshops in Amsterdam

Als je een dagje Amsterdam doet, ga je natuurlijk gezellig even de stad verkennen. Je geniet van een rondvaart, je kunt er natuurlijk een museum bezoeken en je eet hier en daar een hapje in een van de restaurants. Veel toeristen komen echter ook naar Amsterdam om een coffeeshop te bezoeken. Vooral voor verschillende volwassen bezoekers zijn de coffeeshops in Amsterdam één van de hoofdattracties van de stad. De stad telt dan ook maar liefst 160 coffeeshops. We hebben vijf coffeeshops op een rij gezet met wat wetenswaardigheden. Leuk om er een keer langs te lopen.

1 Het Ballonnetje

Coffeeshops bestaan al vele jaren en dat is wel bekend als je kijkt naar Coffeeshop Het Ballonnetje. Deze coffeeshop is opgericht in het jaar 1978. Deze coffeeshop heeft een belangrijk kenmerk, en dat is dat het een van de oudste coffeeshops in de stad is. Het werd opgericht in de jaren dat het cannabisbeleid in het land werd aangenomen en het ligt tegenover de Universiteit van Amsterdam. Niet alleen toeristen trekken graag naar deze coffeeshop, maar het is ook een plek van ontspanning en rust geworden in de loop der jaren voor de studenten uit de stad. Als de gemeenschappelijke sfeer en de sfeer van een Amsterdamse woonkamer je trekken, dan ben je bij deze coffeeshop zeker aan het juiste adres. Je hebt hier de mogelijkheid om verspreid over twee verdiepingen te chillen en classic rockmuziek komt je tegemoet.

2 Katsu

Katsu is meer dan een coffeeshop alleen. Het is een combinatie van een rooklokaal en een kunstgalerij. Het eerste wat je zal opvallen wanneer je in het gebouw binnenkomt is de knallende kleurexpositie op de voorgevel. Je voelt je er gelijk thuis en binnen wordt je ook begroet door de sferen van de jaren 80. Dat is niet zo gek, want dat is ook het moment dat deze coffeeshop is opgericht. Als je op zoek bent naar een coffeeshop waar je lekker kunt relaxen, dan ben je hier zeker op de goede plek. De producten die hier te verkrijgen zijn, zijn grondig getest en professioneel goedgekeurd.

3 Tweede Kamer

Deze coffeeshop is opgericht in het jaar 1985. Op dit moment stond de cannabiswetgeving nog in de kinderschoenen. De Tweede kamer was de eerste coffeeshop die de producten inpakte waar de klanten bijstonden. Zo was het voor de klanten altijd mogelijk geweest om te kijken naar de kwaliteit van wat ze kochten. Je merkt in deze coffeeshop de sfeer van het ouderwetse en het puur Hollandse, en dat is iets wat veel toeristen en stadsbezoekers aantrekt.

4 Coffeeshop Amsterdam

Als je wilt gaan voor relaxte gastvrijheid en voor topkwaliteit dan ben je hier helemaal goed aangekomen. Je krijgt in Coffeeshop Amsterdam eerlijk advies over het gebruik van cannabis en daarnaast kun je er ook op rekenen dat je hier alleen maar de beste kwaliteit krijgt. Het beste personeel is hier aangenomen en ze staan altijd open voor het voeren van een vriendelijk praatje, maar voorzien je ook graag van het beste advies.

5 Boerejongens West

Dit is een van de winkels binnen de gelijknamige keten. Dit is tevens ook de eerste vestiging van de keten. Het is geopend in het jaar 2007 en is een van de modernste coffeeshops van de stad. Je bent bij Boerejongens West aan het juiste adres voor de beste wiet en daarnaast kun je er ook genieten van de prachtige architectuur van het gebouw. Er zijn vier kassa’s aanwezig waardoor alle klanten kunnen worden geholpen. Als het heel druk is, staat de rij op straat. Begin 2022 is de zaak onterecht een week dicht geweest in verband met een overtreding van het maken van reclame volgens Het Parool. Nu is de zaak weer gewoon open.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *