Amsterdam zomer 2020: wat te doen?

Vanaf 1 juli 2020 mag er weer. Je kunt weer musea bezoeken, uit eten gaan en ‘s avonds met een drankje genieten bij de bar. Kortom, Amsterdam gaat weer leven. Daarnaast is het voor veel mensen weer mogelijk om te reizen. Dit betekent dat we dus weer toeristen kunnen verwachten. Wil jij toch een staycation in Amsterdam of ben je hier aan het genieten van een citytrip? Dan hebben we hier wat leuke dingen voor je opgesomd die je kunt verwachten in Amsterdam tijdens de zomer van 2020. 

Wat te doen met kinderen?

Kinderen mogen alles weer. Blijf je thuis maar wil je de kinderen toch een onvergetelijke vakantie geven? Doe dan leuke uitjes in de buurt. In musea, theaters en op andere culturele plekken zijn tientallen zomerse activiteiten voor kinderen geregeld. 

Amsterdam met kinderen

  • Challes bakken in het Kindermuseum

In het Kindermuseum maak je tijdens de vakantie kennis met de Joodse familie Hollander. Je leert challes (gevlochten broodjes) bakken in een koosjere keuken. Daarnaast kun je Hebreeuws leren en muziek leren maken. Een super leuke interactieve dag voor jong en oud! Bekijk voor meer informatie de website van het Kindermuseum.

  • Voetbalkamp

Bij de Raysem Soccer Academy kun je meedoen met het driedaagse Zomer Voetbalkamp. Tijdens dit kamp krijgen kinderen van 6 tot en met 14 jaar techniektrainingen, fungames, meerkamp, speed test en nog veel meer leuke trainingen. Daarnaast is het super gezellig met een grote groep voetballers. Ze kunnen samen met vriendjes genieten van drie sportieve dagen. 

  • Zomertour voor natuurhelden

Vinden jouw kids de natuur helemaal geweldig? Zijn ze het liefst dagenlang in de natuur te vinden? Dan is de zomertour voor natuurhelden echt iets voor hen. Drie dagen lang leren ze alles over de natuur en ontdekken ze de mooiste plekjes. Op dag 3 doen ze een examen en krijgen ze een enig echt natuurhelden diploma. Een leuke bezigheid om je kids voor op te geven. Een leuke bijkomstigheid: het is helemaal gratis! Je kinderen hebben drie leuke dagen en jij eventjes tijd voor jezelf. Kijk hier voor meer informatie. 

Bekijk hier meer leuke activiteiten met kinderen in Amsterdam 

Wat te doen gratis in Amsterdam

We noemden al even de zomer-natuurtour voor kinderen maar er zijn nog tientallen andere gratis activiteiten in de buurt te doen. Denk maar zwemmen, sporten, of genieten van het park. 

  • Amsterdam verkennen te voet of per fiets

Amsterdam is meer dan alleen drukte. Wanneer je buiten de stad komt, vind je boerderijen en polderlandschap. Het is dus super leuk om een fietstochtje te maken door Amsterdam en de vergeten plekjes te ontdekken. 

  • Parken

In Amsterdam vind je tientallen parken. Elk van deze parken is wel een bezoekje waard. In deze parken kun je lekker relaxen en genieten van het weer. Maar je kunt ook sporten, meedoen aan groepslessen of zwemmen. 

  • Gratis musea en concerten

In Amsterdam kun je gratis concerten bezoeken in de Nationale Opera & Ballet. Elke dinsdagmiddag zijn er bijvoorbeeld om 12:30 gratis concerten. Leuk om op deze manier kennis te maken met nieuw talent. Daarnaast organiseert Bimhuis een avondconcert, workshop of jamsessie. Houd je van muziek? Dan is het een aanrader om hier eens een kijkje te nemen. 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *