8 leuke plekken in Amsterdam met kind

Helaas kan je er op dit moment niet tussenuit vanwege het coronavirus. Lukt het jou nog om thuis te werken terwijl de kids misschien wel om je heen hangen en ook veel aandacht vragen? Misschien geniet je van elk familie-moment, maar het is ook voor te stellen dat dit niet altijd het geval is. Wat moet je nu weer met je kinderen doen om te zorgen dat ze zich niet vervelen en de hele dag computerspelletjes gaan spelen? Een oplossing is misschien om alvast een verlanglijstje te maken. Vorige week lichten we al een paar initiatieven uit die je kunt doen vanuit huis. Eén van die dingen was om samen met je kids een lijstje te maken met familieuitjes die jullie samen kunnen ondernemen wanneer de corona-tijd voorbij is. Hier heb je wat voorbeelden van plekken die zeker niet kunnen ontbreken op dit verlanglijstje.

Laat je kids alvast wegdromen en bestel bijvoorbeeld vast een voucher. Hierdoor weten ze zeker dat jullie ook echt gaan. 

Amsterdamse bos: speelparadijs voor kinderen

In het Amsterdamse bos kun je genieten van tientallen activiteiten waarvan er veel leuk zijn voor de kids. Zo is er bijvoorbeeld een Geitenboerderij. Kinderen kunnen op deze geitenboerderij jonge geitjes de fles geven. Daarnaast wordt in de kaaskelder geitenmelk verwerkt tot kaas, yoghurt of ijs. Naast geitjes de fles geven, kunnen kinderen de dieren aaien, geiten melken en stro opstrooien. Super leuk dus om een kijkje te nemen. Behalve de geitenboerderij zijn er nog tientallen andere dingen te doen. Zo kun je varen in een mini haven, klimmen en klauteren in het speelbos en zwemmen in de speelbaden. Deze activiteiten in het Amsterdamse bos zijn vooral leuk voor kleine kinderen. Met de oudere kinderen kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de maneges en of gaan suppen of bootcampen. 

Artis – Micropia

Vooral voor de wat oudere kinderen is Micropia interessant. Het laat zien hoe microben leven in het lichaam, om ons heen en op de planeet. Kinderen krijgen meer inzicht in het menselijk lichaam en leren op innovatieve manieren hoe een microbe te werk gaat. Zo kunnen ze de microben van dichtbij bekijken en zien ze precies wat ze doen. Het leuke is dat Micropia is deze tijd ook challenges laat zien die je thuis kunt uitvoeren. Is jouw kind helemaal gek van alles wat leeft, vliegt en beweegt? Laat hem of haar de site van Micropia zien. Er zijn speciale experimenten te vinden die thuis gedaan kunnen worden. Daarnaast vertelt een laborant in vlogs alles over microben. 

Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank huis is natuurlijk één van de topattracties in Amsterdam. Het is een museum dat veel toeristen aantrekt en daarom is het altijd druk. Maar dit is niet voor niets. Anne Frank is geschiedenis. Het laat mensen zien hoe het echte leven was in WO II. Voor de wat oudere kinderen is het interessant om een kijkje te nemen in het Anne Frank Huis. Het geeft ze voer tot nadenken en draagt bij aan de kennis over de geschiedenis die ze ontwikkelen op die leeftijd. Tijdens deze tijd kun je jouw kinderen alvast op dit bezoek voorbereiden door ze het video- dagboek van Anne Frank te laten bekijken. Dit dagboek portretteert stukken uit het dagboek in een video vorm. Zo herkennen ze later precies op welke plek de video’s zijn opgenomen. 

EYE filmmuseum: houd je ogen open

Het EYE Filmmuseum is het museum over film- en video in Nederland. Dit museum vertelt over de geschiedenis van de film en over hoe een film wordt gemaakt. Voor kinderen is er een speciale filmische speeltuin. Hier zie je verschillende filmapparaten. Daarnaast kun je natuurlijk even voor de camera staan en in een film spelen. Dit is zeker leuk voor kinderen! Tot slot heeft het EYE filmmuseum ook verschillende tips voor de thuisblijvers. Zo staan er filmpjes online met acteerlessen en staat er elke week een film met een maakopdracht online. Kinderen kijken hier eerst een film waarna er een opdracht wordt voorgesteld die gerelateerd is aan de film. 

NEMO science museum: voor de nieuwsgierige kids

Het NEMO science museum is het wetenschapsmuseum voor kinderen. In dit museum kunnen kinderen allerlei proefjes doen en zelf ontdekken hoe bepaalde dingen werken.

In dit museum worden dus op een leuke manier de vragen van kinderen beantwoord. Ze kunnen bijvoorbeeld een veiligheidsjas en bril aantrekken en proefjes doen. Je kunt daarnaast gebruik maken van de ontdekkaarten. Op deze kaarten staan twaalf opdrachten die je met de hele familie kunt uitvoeren. Voor deze thuisblijf-tijd heeft NEMO een aantal experimenten online staan die je thuis met je kinderen kunt doen. Bereid ze dus voor op het bezoek en laat je kinderen alvast een paar proefjes uitvoeren. 

Kinderparadijs TunFun

TunFun is het grootste indoor attractiepark in Amsterdam. Voor kinderen tot en met 11 jaar is dit heel leuk om te doen. Misschien minder educatief dan musea maar zeker niet minder leuk. Kinderen zullen genieten van het klauteren, klimmen en glijden. Ze zullen zich geen moment vervelen. Voor jou als ouder een moment om lekker een boekje te gaan lezen en de kinderen hun gang te laten gaan. Maar je kunt natuurlijk ook lekker mee spelen bij TunFun

Torens beklimmen: Westertoren

Voor 6 jaar en ouder is deze activiteit. Zijn jij en je kinderen echte Amsterdammers? Dan kan het leuk zijn om een middagje mee te gaan met een gids naar boven tijdens het beklimmen van de Westertoren. Een gids kan je honderden feitjes over Amsterdam vertellen die je misschien nog niet wist. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk voor de kinderen om bovenop de toren allerlei plekken te ontdekken. Maak er een spelletje van en neem bijvoorbeeld een afstreepkaart mee of beloof ze een ijsje wanneer ze jullie huis ontdekken. Maak er samen iets leuks van!

Genieten in het Amstelpark

In het Amstelpark bevindt zich een hele grote binnenspeeltuin. In deze speeltuin kun je bijvoorbeeld een zweefmolen vinden, maar ook botsauto’s, disco-auto’s en minicars. Een leuk voordeel is dat de speeltuin zelf gratis is. Je kunt dus naar binnen zonder te betalen. Voor alle attracties betaal je daarentegen speelgoed munten. Hier moet je dus wel geld voor betalen. Je kunt een halve dag genieten in de speeltuin en daarna nog een rondje maken door het Amstelpark.

Zo heb je een super leuke zomerdag met je kinderen! 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *