Ontdek Amsterdam per fiets!

Ken je Amsterdam een beetje, dan weet je dat er auto’s genoeg rijden. Ga je met dit vervoersmiddel in de hoofdstad van A naar B, dan mag je daar gerust wat extra tijd voor uittrekken. Genoeg reden dus om, net als de Amsterdammers zelf, met een fiets deze mooie stad te ontdekken.

Veel keus wat betreft fietsroutes

Ga je met de fiets door Amsterdam, dan kun je kiezen uit een groot aantal routes. Wat wil je zien tijdens je tour door de hoofdstad? Bekijk de verschillende routes en neem die route waarbij je culturele schatten ontdekt die jou aanspreken. Breng je het liefst tijd door in het centrum of gaat jouw voorkeur juist uit naar Amsterdam Noord? De keus is geheel aan jou.

Ga je voor huren of kopen?

Neem je je eigen fiets mee of kies je voor een fiets huren? Wellicht heb je een fietsendrager en neem je graag je eigen vertrouwde ros mee. Is dat niet het geval, dan kun je in Amsterdam op allerlei plekken fietsen huren. Misschien is dat wel net zo handig. Het kost je slechts weinig gedoe en meestal valt de huurprijs heel erg mee. En wat denk je van torenhoge parkeerkosten en het überhaupt vinden van een parkeerplaats? 

Met de racefiets of met de bakfiets door Amsterdam?

De echte Amsterdamse vaders en moeders zie je met de bakfiets Amsterdam doorkruisen. Neem jij de kids en proviand mee en huur je daarom ook een bakfiets? Je zult zeker niet opvallen. Is dit totaal niet wat jij wilt en ga je voor zoveel mogelijk ontdekken in een korte tijd? Dan is een racefiets wellicht een beter idee. Ook die zijn te huur in de stad. Ga je samen met je partner fietsen, dan is een tandemfiets een leuke optie. Ontdek in de fietsenwinkel wat de opties zijn. 

Vanuit de fietsenwinkel naar toeristische hoogtepunten

De fiets is gehuurd en dan is het nu tijd om naar de eerste bestemming te fietsen. Wat gaat het worden? Het Rijksmuseum of een van de mooie oude kerken? Wil je tijdens lunchtijd picknicken in het Vondelpark? Natuurlijk ga je met de fiets naar de Kalverstraat en de Brouwersgracht. Geniet jij enorm van uitrusten op populaire plekjes onder het genot van een hapje of drankje, bezoek dan een van de vestigingen van de Coffee Company.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *