Wat kan je doen in De Pijp in Amsterdam?

De Pijp is, naast de binnenstad, de Wallen, de Jordaan en Museumkwartier, misschien wel een van de bekendste wijken van Amsterdam. Deze wijk is vooral beroemd om de Albert Cuypmarkt. Een markt vol eten, drinken, kleding, bloemen en antiek. Maar de Pijp heeft veel meer te bieden dan alleen deze grote markt. Wil je deze wijk leren kennen? Lees dan snel deze vijf tips.

Unieke boetiekwinkels met kleren en andere hebbedingen

In De Pijp vind je tal van leuke boetiekwinkels. In en om de Gerard Doustraat vind je kleine winkeltjes die kleding, sieraden of andere leuke hebbedingen verkopen. Zo heb je de winkel Things I Like, Things I Love, waar je unieke kunstwerken over Amsterdam kunt kopen. In winkels zoals Anna & Nina, Felice Home of Cottoncake vind je een brede collectie van verschillende woonaccessoires of kleding.

Bewonder mooie architectuur

Waar de Pijp ook om bekend staat zijn de bijzondere huizen en architectuur. Zo vind je in en rondom de P.L. Takstraat bijzondere panden die gebouwd zijn in de bouwstijl van de Amsterdamse School. Dit is een kunstenaarsstijl die afkomstig is uit de begin van de twintigste eeuw en beroemd is door zijn expressionistische architectuur. Deze stijl kenmerkt zich door smeedijzeren ramen en bijzonder metselwerk. In De Pijp is het leuk om een rondje te lopen langs deze panden, scholen en ander gebouwen. Ook in de aangrenzende Rivierenbuurt zie je veel gebouwen van deze stijl.

Kom tot rust in het Sarphatipark

Ben je de drukte van de markt beu? Zoek dan een locatie om even tot rust te komen. In de wijk De Pijp kun je dat het beste doen in het Sarphatipark. Dit groene park bevindt zich midden in deze bruisende wijk. In het park is het rustig. Je kunt er heerlijk wandelen, kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen of je kunt gezellig neerstrijken op het gras. Koop bijvoorbeeld eerst wat lekker dingen en ga dan picknicken in het park.

Heerlijk eten en drinken

Eigenlijk kun je overal in Amsterdam heerlijk eten en drinken. En dat is in De Pijp niet anders. Je vindt er tal van bruine kroegen, cafés en restaurantjes naast elkaar. Zo vind je op het Gerard Douplein allerlei soorten kroegen. Van een Irish pub tot een hippe kroeg waar je met een cocktail op je gemak de voorbijlopende mensen kunt bekijken. Verderop in de wijk vind je de Tolbar. Dit is een leuke kroeg waar je, naast heerlijk eten en drinken, ook optredens van bandjes kunt zien. Zin om wat te eten? Dan kun je in De Pijp ook je hart ophalen. Van een Japanner, tapas, Indiaas restaurant tot Oeuf, waar je allerlei soorten ei-gerechten kunt eten: de keuze is reuze. Ook is er voor ieder budget wel een restaurant te vinden. Zo kun je in een gezellige stamkroeg een hapje eten tot flink uit je dak gaan met fine dining. De Pijp biedt het je allemaal.

Een gezellige levendige buurt

De Pijp was vroeger een oude volksbuurt maar tegenwoordig bruist deze wijk en zijn er tal van hotspots. Niet alleen overdag is deze wijk leuk maar ook avonds vind je er genoeg gezellig kroegen waar bandjes of artiesten optreden. ’s Avonds heerst er weer een heel andere sfeer dan overdag. Bezoek je Amsterdam? Sla dan deze leuke wijk, een kwartiertje van het centrum vandaan, zeker niet over!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *