Wat kun je gratis doen in Amsterdam?

Ben je een weekend in Amsterdam? Of woon je in Amsterdam en wil je graag in het weekend eropuit? Genieten van het prachtige weer? Amsterdam heeft prachtige natuur waardoor je bijvoorbeeld een mooie fietstocht kunt maken langs historische grachtenpanden. Niet veel geld? Er zijn tientallen dingen die je ook gratis in Amsterdam kunt doen. Je hoeft niet veel geld kwijt te zijn voor een leuk dagje Amsterdam! We lichten graag een paar gratis dingen in Amsterdam voor je uit. 

Schuttersgalerij: voor de schilderijenliefhebber

De Schuttersgalerij is een straatje tussen de Kalverstraat en het Begijnhof. In dit straatje vind je een prachtige verrassing. Vijftien mega schilderijen uit de 17e eeuw. Eén van de dingen waar de 17e eeuw om bekend staat, is de schuttersgilden. De schuttersgilde is een groep Amsterdammers die vooraanstaand lid waren van de gilde. Er werd geacht dat deze gilde de stad zou beschermen. Een voorbeeld van een schutter schilderij is de Nachtwacht. Deze vind je alleen helaas niet in het schuttersstraatje, maar natuurlijk in het Rijksmuseum. Je vindt in dit straatje wel 15 andere portretten die weergeven hoe het 17e eeuwse schutters leven eraan toeging. Een leuke en interessante manier om zonder geld een kijkje te nemen in het leven van de Amsterdamse Schuttersgilden. 

Schildersgilden

Nationale Opera & Ballet: gratis voorstellingen en concerten

We blijven even bij de kunst & cultuur. Amsterdam is immers een stad waar kunst en cultuur een hoog vaandel heeft. Het Nationale Opera & Ballet is het meest bekende theater in Amsterdam. Je kunt hier terecht voor tientallen voorstellingen van wereldklasse. Helaas heeft COVID-19 roet door het eten gegooid. Maar wanneer we weer fysiek kunnen genieten van voorstellingen is er elke dinsdag om 12:30 een gratis lunchconcert bij de Nationale Opera & Ballet. 

‘’Tientallen voorstellingen van wereldklasse!’’ 

Nationale Opera & Ballet

PLUK de NACHT: Open Air film bij zonsondergang

Als derde is PLUK de NACHT echt iets om in de gaten te houden. Dit Open Air Film Festival is super leuk en gezellig. Op een plek in Amsterdam en in Utrecht kun je met honderden andere mensen genieten van een leuke film op een zomerse avond. Vooraf zie je enkele korte films en de film van de avond begint zodra de zon helemaal onder is. Buiten de film kun je natuurlijk genieten van drankjes en hapjes! Een perfecte zomerse avond. Super leuk om met vrienden te doen maar ook als date-night met je partner is het een goed idee!

“Als date-night naar de openluchtbioscoop!”

Vondelpark: genieten, sporten en chillen!

Amsterdam staat bekend om de tientallen interessante parken. Hét meest bekende park van Amsterdam is natuurlijk het Vondelpark. In dit park vindt je rust, natuur en veel activiteiten. En het is helemaal gratis! Leuk om te weten is dat er in de Zomermaanden ook een kinderbadje is waar kids kunnen genieten van zwemwater. Daarnaast zijn er tientallen sportieve activiteiten die je kunt gaan doen. Denk aan hardlopen, fietsen, yoga of een bootcamp. Dus, doe een dagje park met je kids of partner. Verzin een leuk idee, creatief en avontuurlijk idee en ga aan de slag!

 

weekend weg Amsterdam

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *