Alles over de Albert Cuypmarkt

Er is haast niemand die nooit van de Albert Cuypmarkt in Amsterdam heeft gehoord. Dit is de grootste markt van de stad. Voor de Amsterdammers is het een plek om hun dagelijkse boodschappen te doen, waarbij het voor toeristen een hele speciale trekpleister is. Er is een groot aantal marktkooplieden dat er al jaren staat, en dat is niet voor niets. Deze markt bruist altijd van de gezelligheid!

De grootste dagmarkt van allemaal

Er zijn veel markten te vinden in Amsterdam, maar de Albert Cuyp is misschien wel de boeiendste. De markt ligt gelegen in de Albert Cuypstraat tussen de Ferdinand Bolstraat en de Van Woustraat in De Pijp in het stadsdeel Zuid. Deze nostalgische straat trekt met de markt vele bezoekers aan. Je kunt er ook van alles wat vinden. Van truien tot mooie tassen, groenten en fruit en bomen en planten in de plantenmarket Cuyp. Met ruim 260 kramen is dit de grootste dagmarkt van de stad. Hij is open van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Vis kopen

Misschien herinner je nog wel de foto’s van vroeger, waarop je altijd een viskraam op de markt zag staan. Een viskraam hoort ook echt op de markt en daarom ontbreekt deze ook niet op de Albert Cuypmarkt. Als je op zoek bent naar verse vis, dan moet je zeker op deze markt een kijkje komen nemen. Je kunt er altijd terecht voor nieuwe haring wanneer het er de tijd voor is. Daarnaast komt de vis op deze markt niet alleen uit de Noordzee, maar ook uit de Middellandse Zee en andere verder gelegen oceanen.

Even lekker wat eten

Wat is er nu gezelliger dan rondwandelen op een leuke markt en vervolgens ergens een stop maken om even wat te eten. Ook hiervoor ben je aan het juiste adres op deze markt. Je kijkt je ogen uit naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om de lekkere trek te stillen. Koop de lekkerste noten, of wandel langs de chocoladekraam om een doosje luxe bonbons mee te nemen. Bij Amsterdam horen natuurlijk ook echt Hollandse snacks. Één daarvan zijn de stroopwafels die je hier zeker een keer geproefd moet hebben.

Kleding kopen

Op deze markt vind je verschillende soorten stoffenkramen. Je kunt hier niet alleen terecht voor een simpele sjaal die je misschien even nodig hebt, maar ook voor kleding van vele verschillende bekende merken. Bij deze markt kun je al deze stoffen en soorten kleding in de verschillende kramen vinden. Het aanbod is er een waar andere markten jaloers op zouden zijn.

Bloemen en planten

De markt staat ook bekend om het grote aanbod in bloemen en planten. Bij de plantenmarket Cuyp kun je de uiteenlopende en de mooiste planten vinden waarmee je je interieur eens goed op kunt leuken. Daarnaast kun je er ook planten kopen voor in de tuin.

André Hazes

Wie ook zeker niet mag ontbreken op deze markt is de populaire zanger André Hazes. Hij is opgegroeid in de Pijp en op deze markt ontdekt toen hij stond te zingen. Hij heeft zijn fanbase behouden en voor hem is er een prachtig standbeeld gemaakt dat geplaatst is op deze markt. Zo zijn er telkens weer vele mensen die alsnog een foto kunnen maken met hun idool die helaas te vroeg is overleden.

Als je in Amsterdam bent, vergeet dan zeker niet om deze prachtige en grote markt een bezoekje te brengen. Met tramlijn 3 en 12 ben je er zo. En heb je daarna nog niet genoeg over de markt gelopen dan kun je ook de Dappermarkt in Amsterdam-Oost nog bezoeken.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *