3 Redenen om buiten kantoor te vergaderen

vergaderlocatie-buiten-kantoorEffectief vergaderen is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Voor veel mensen is dit toch wel iets waar ze enorm tegenop kijken. Vergaderen blijft noodzakelijk kwaad. Dit terwijl het juist heel veel kan opleveren voor het bedrijf en ook de onderlinge band van de medewerkers. Daarom is het enorm belangrijk dat vergaderen weer leuk gevonden gaat worden en dat hier daadwerkelijk iets uit te halen valt. De vergaderlocatie blijkt hier een enorme belangrijke rol in te spelen.

Waar de meeste vergaderingen nog altijd even snel tussendoor worden gedaan, zien we dat er ook steeds vaker wordt gekozen voor vergaderen buiten de deur. Een exclusieve vergaderlocatie ergens in de omgeving. Niet even snel op kantoor in een te kleine ruimte, maar in een luxe ruimte die van alle gemakken is voorzien. Maar hoe belangrijk is het nu eigenlijk echt om buiten het kantoor te vergaderen? Welke voordelen levert dit op? Hieronder zetten we de drie belangrijkste redenen om buiten de deur te vergaderen op een rijtje.

1.      Positieve energie

Een exclusieve vergaderlocatie Amsterdam is natuurlijk wel even andere koek in vergelijking met het gewone kantoorleven. De ruimte op kantoor is gewoon een stuk minder inspirerend. Hier bevinden de meeste medewerkers zich acht uur per dag. Ze kennen elke hoek, de omgeving en worden daardoor nog weinig geprikkeld op creatief vlak. Een geheel andere omgeving kan wonderen doen voor de energie binnen de groep.

Veel mensen krijgen een dosis nieuwe energie bij het bezoeken van een nieuwe locatie. Zeker wanneer deze van alle gemakken is voorzien en ook nog eens in een heerlijke omgeving is gevestigd. Op die manier raakt men sneller geïnspireerd op creatief vlak en kunnen deelnemers geconcentreerd aan de slag gaan. Soms zorgt het er zelfs voor dat stillere medewerkers plotseling uit hun schulp durven te komen. Gewoon door de positieve energie die ze van de nieuwe locatie ontvangen.

2.      Veel meer het gevoel van tijd

Vergaderingen op kantoor worden vaak maar een beetje vluchtig gedaan. Vaak even tussen de werkzaamheden door. Dit zorgt ervoor dat er veel urgentie is als het gaat om het tijdsbestek. Mensen moeten weer snel aan de slag kunnen. Er wordt dus even snel een uurtje uitgetrokken of een klein dagdeel om dingen duidelijk te maken en werknemers te stimuleren om oplossingsgericht en creatief te denken. Daar is echter gewoon te weinig tijd voor. De tijdsdruk helpt ook niet mee.

Buiten de deur is er meer tijd. Waarschijnlijk is de locatie al heel lang geleden geboekt en weten medewerkers op voorhand dat ze hierdoor een dag van huis zullen zijn. Dit maakt dat er meer ruimte is voor creativiteit en dat de sfeer meer relaxt is.

3.      Extra hulp van de locatie

Vergaderlocaties zijn erin gespecialiseerd om een vergadering zo effectief mogelijk te laten verlopen. Zij zorgen er dan ook voor dat het jouw groep aan niets ontbreekt. Denk hierbij aan catering, maar ook aan andere belangrijke faciliteiten. Alle extra zorg wordt dus uit handen genomen om de vergadering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *