3 Redenen waarom zakelijk financieren de beste optie voor jouw bedrijf is

zakelijke-handdruk-voor-een-dealAls ondernemer kan het voorkomen dat je krap bij kas zit. Hierdoor kun je niet investeren op momenten dat het nodig is. Misschien heb je zelfs wel moeite om de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf te betalen. In dat geval kan een faillissement op de loer liggen. Met behulp van zakelijk financieren verklein je deze kans. Je sluit in dat geval een lening af, waardoor er voldoende geld voorhanden is om te investeren, een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen. Benieuwd waarom zakelijk financieren de beste optie voor jouw bedrijf is? In deze tekst zetten we drie redenen op een rijtje.

1. Voor iedere situatie een geschikte financiering

Heb je nog niet eerdere een zakelijke financiering aangevraagd? Dan is de kans groot dat je al snel aan een zakelijke lening denkt. Niet gek, want veel ondernemers maken gebruik van deze zakelijke financieringsvorm. Om te bepalen of een zakelijke lening ook iets voor jou is, is het handig om te weten waar je hem voor gebruikt. De meeste ondernemers kiezen voor een zakelijke lening om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Denk hierbij aan de aankoop van een nieuw voertuig of een nieuwe machine, maar ook aan de uitbreiding van jouw bedrijf of een bedrijfsovername. Voor een bedrijfsovername kun je overigens ook een zakelijke hypotheek aanvragen.

Wanneer je op zoek bent naar een financiering om bijvoorbeeld een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen, is een zakelijke lening niet de beste keuze. In dat geval kun je beter voor zakelijk krediet kiezen. Je krijgt het bedrag dan niet in één keer op je rekening gestort, maar een geldverstrekker zet het voor je klaar op een speciale rekening. Jij neemt hier vervolgens geld van op wanneer je het nodig hebt. Doordat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je opneemt, kan zakelijk krediet voordeliger zijn voor jouw bedrijf dan een zakelijke lening.

2. Rente staat vast gedurende de looptijd

Voor welke zakelijke financiering je ook kiest, je betaalt er altijd rente over. Dit is op zich vrij logisch, want het gaat immers om een lening. Voordat je een zakelijke financiering aanvraagt, wil je vast en zeker eerst weten hoeveel rente je betaalt. Dit is op voorhand alleen lastig te zeggen, want de rentestand kan van tijd tot tijd veranderen. Bovendien speelt de hoogte van de lening een rol in de rente. Toch hoef je niet bang te zijn dat je iedere maand een andere rente betaalt. Bij het afsluiten van een zakelijke financiering wordt de rente namelijk vastgezet.

3. Kosteloos extra aflossen is mogelijk

Wie een zakelijke financiering afsluit, moet maandelijks een deel van dit bedrag terugbetalen. Als het jouw bedrijf financieel voor de wind gaat, kun je ervoor kiezen om extra af te lossen. Bij de meeste geldverstrekkers zijn hier – tot op zekere hoogte – geen kosten aan verbonden. Wanneer je extra aflost op een zakelijke financiering dalen jouw maandlasten. Bovendien kun je er op deze manier voor zorgen dat je de lening al (ver) voor het einde van de afgesproken looptijd hebt terugbetaald.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *