Amsterdam: goede vestigingsplaats voor grote en kleine bedrijven

 Onze hoofdstad ligt centraal in Europa en is reeds een hub voor vele bestaande ondernemers en andere startups. Zakendoen vanuit Amsterdam als één van Europa’s toonaangevende steden: het is een uitdagende keuze voor vele bedrijven.

Of je nou op zoek bent naar investeerders, een (centrale) werk hub, klanten, leveranciers of een specifiek bedrijf forum om al jouw ideeën uit te wisselen, Amsterdam is een plaats die vele gelijkgestemde mensen en bedrijven samenbrengt om optimaal mee te kunnen verbinden en samen te kunnen werken.

Alles wat je nodig hebt!

Amsterdam biedt namelijk alle praktische zaken die je nodig hebt om jouw bedrijf optimaal te runnen en het is ook nog eens een geweldige plek om te wonen! Er zijn tevens tal van adviesbureaus, boekhoudkundige en juridische bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in het werken met lokale, internationale en buitenlandse bedrijven. 

Perfecte vestigingsplaats voor alle type bedrijven

De top vestigingsplaatsen voor Amsterdam zijn talrijk en divers. Deze zijn geschikt voor bedrijven in alle sectoren en maten, dit zowel voor startups als internationale bedrijven. Op de Zuidas van Amsterdam bevinden zich vele grote bedrijven. Maar ook kleinere ondernemingen vinden hier een perfecte uitvalsbasis in bijvoorbeeld een bedrijfsverzamelgebouw.

Zo’n bedrijfsverzamelgebouw is een (kantoor)gebouw waarin allerlei verschillende bedrijven gehuisvest zijn. In Amsterdam-Sloterdijk vind je onder meer Quater Offices, MatchOffice en SamSam Office. Daar kom je met name veel startups en scale-ups tegen maar ook een boekhouder in Amsterdam is hier te vinden. 

Op de Rokin kun je ook kleinschalige van dit soort verzamel office space vinden, die compleet in het centrum van Amsterdam gelegen is en zich direct naast de Dam bevindt. Als jij daarentegen liever jouw eigen privé bedrijfsruimte in het hartje van Amsterdam wenst, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Er zal hier veelal wel een ander prijskaartje aan vastzitten.

Een nieuwe ontwikkeling is de strategie ‘Amsterdam duurzaam productief’. Hierbij speelt het intensiveren en verduurzamen van de bedrijventerreinen. Dit als een weg naar de toekomst.

Hoe een goede bedrijfslocatie te kiezen

Een goede bedrijfslocatie in Amsterdam selecteren is uiteraard niet iets dat je zomaar even uitkiest. Allereerst is de bedrijfslocatie die jij kiest afhankelijk van het type bedrijf dat je exploiteert. Een productie- of distributiebedrijf heeft heel andere behoeften dan een grafisch ontwerpbureau of boekhoudkantoor.

Zorg er verder voor dat de bedrijfslocatie binnen jouw budget valt, plus een locatie is waar je gemakkelijk met jouw leveranciers en klanten contact kunt maken. Zoek alsmede naar een vestigingsplaats met voldoende parkeermogelijkheden. En een bedrijf runnen waar jij jezelf veilig en beschermd voelt, mag ook zeker niet onderschat worden!

De beste plek voor optimaal zaken doen!

Amsterdam is voor heel veel bedrijven absoluut een perfecte vestigingsplaats. Denk bij het uitzoeken van de juiste locatie van jouw bedrijf in de fameuze hoofdstad echter niet alleen aan jouw locatie als bedrijfseigenaar, maar bekijk deze ook vanuit het oogpunt van een werknemer en een potentiële klant. 

Een goede bedrijfslocatie strategie zorgt er voor dat jij de beste plek vindt om je bedrijf te vestigen en zo jouw deuren kan openen voor je zakenactiviteiten.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *