De leukste markten in Amsterdam

Amsterdam is sinds vroeger één van de belangrijkste handelssteden van het land. Handel wordt volop gedreven op de markten. Een van de bekendste markten is de beroemde Albert Cuypmarkt en de Dappermarkt. Alhoewel dit de grootste en misschien ook wel de meest bekende markt is van het land, zijn er ook andere markten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken in Amsterdam.

Markt voor iedereen

De markten in de stad worden niet alleen bezocht door Amsterdammers, maar ook toeristen en ondernemers trekken er graag een dag voor uit om een van de markten te bezoeken in Amsterdam. Amsterdam is misschien wel een van de meest populaire steden in Nederland waar je de meeste en ook de meest unieke markten kunt vinden. Als je in de buurt bent van Amsterdam is het ook zeker de moeite waard om een van deze markten een keer te hebben bezocht.

De meest unieke markten van Amsterdam

Er zijn unieke markten te vinden in de stad. Neem bijvoorbeeld de biomarkt Zeeburg. Dit is een vrij nieuwe markt die pas ruim 10 jaar bestaat. Zoals de naam ook aangeeft, is dit een markt waar je terecht kunt voor biologische producten. Je kunt hierbij denken aan groenten, noten, kaas en olijven. De boekenmarkt staat er elke vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur. Boekenhandelaren uit het hele land komen graag naar deze markt om diverse boeken met anderen te verhandelen. Het is een unieke kans om ook boeken te bemachtigen die niet zo makkelijk te verkrijgen zijn.

Kleine en fijne markten in Amsterdam

Niet alleen de grote markten hoeven op te vallen in de stad, maar ook de wat kleinere markten zijn de moeite waard om een bezoekje te brengen.

  • Denk hierbij aan de Boerenmarkt. Als je aan een boerderij denkt, denk je misschien aan verse kaas en verse melk. Dat is precies wat je hier ook kunt krijgen.
  • De Markt op het Lambertus Zijlplein is een algemene warenmarkt waar je iedere maandag van 11:00 tot 16:00 uur terecht kunt. Bij deze wat kleinere markt kun je terecht voor algemene waren, waaronder verse producten. Olijven in allerlei soorten en maten, noten, kaas en natuurlijk verschillende broodjes kun je hier verkrijgen.
  • Een andere markt die je zeker een keertje moet hebben bezocht is de markt Lindengracht. Dit is ook een algemene warenmarkt die geopend is van 9:00 tot 17:00 uur op een zaterdag. De markt is qua grootte zeker niet te vergelijken met de Albert Cuypmarkt, maar deze kleinere markt kent wel een grote diversiteit aan verschillende producten die je graag op de markt wilt kopen. Als je een echte kaasliefhebber bent, kun je hier goed terecht. Ook voor vers fruit en diverse groenten ben je op deze markt aan het juiste adres.

Ben je van plan om eens langs te komen in Amsterdam? Vergeet dan zeker niet om even langs een van de markten te gaan. De markt in Amsterdam kan je zien als één begrip!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *