Wandelen in Amsterdam? Ontdek deze tips!

Wandelen in Amsterdam is zowel leuk om te doen in het centrum als daarbuiten. Amsterdam heeft veel meer mooie looproutes in petto als vaak wordt gedacht. Denk hierbij aan de mooiste parken, bossen en toeristische trekpleisters. De liefhebbers van wandelen kunnen hun hart ophalen, Amsterdam heeft genoeg te bieden. Amsterdammers weten zelf de leukste en mooiste plekjes te vinden, maar deze zijn niet zo eenvoudig zelf te ontdekken. Lees vooral verder om te ontdekken wat voor leuke wandelingen zoal tot de mogelijkheden behoren.

Geniet van de leukste Amsterdamse wandelroutes

Het Amsterdamse centrum is leuk om doorheen te wandelen. Het Leidseplein, Rembrandtplein, Dam of de Wallen, wie van mensen houdt, combineert een wandeling door de Amsterdamse binnenstad. Wanneer men toch in het centrum is, mag een wandeling door het Vondelpark niet ontbreken, gelegen aan het Museumkwartier. ’s Zomers chillen Amsterdammers en toeristen massaal in stad, al liggend op een handdoek in de zon.

Amsterdam heeft veel meer mooie parken. Beatrixpark, Amstelpark, Erasmuspark, Flevopark, Gaasperplas Martin Luther Kingpark, Nelson Mandelapark, Oosterpark, Oeverlanden, Sloterpark of Schellingwouderpark. Amsterdam heeft de mooiste parken van Nederland. Wandelen in Amsterdam is mogelijk voor zowel de liefhebbers van toerisme als rust en natuur.

Vergeet geen wandeling te maken door de Amsterdamse bossen

Bij de hoofdstad Amsterdam denkt niemand meteen aan de mooiste bossen. De Amsterdamse bossen zijn het ontdekken waard, waarvan het Amsterdamse Bos het bekendste is. Het Amsterdamse Bos ligt tussen Amstelveen en Aalsmeer en is zo’n 935 hectare groot. Dit bekende bos heeft jaarlijks zo’n 6 miljoen bezoekers. Dit bevat 137 kilometer aan voetpaden. Dit bos telt meer als 200 vogelsoorten en 150 verschillende soorten bomen, geniet ook van deze lange wandelroute in Amsterdam.

De meeste mensen van buiten Amsterdam hebben nog nooit van het Vliegenbos gehoord. Dit is het oudste stadsbos van Amsterdam en staat vol bomen die op veel andere plekken in Europa zijn uitgestorven. Opvallend is dat er grote hoogte verschillende zijn in de hoogte, een diep vallei kenmerkt dit stadsbos. Vliegenbos is een bijzondere haast sprookjesachtige plek. Dit is een erg leuke plek om een wandeling door te maken maar vraagt de nodige inspanning, daarom minder geschikt voor senioren. Bezoek de meest unieke plekken van Noord tot Zuid, lekker wandelen in Amsterdam is voor iedereen mogelijk. Een goede wandelroute in Amsterdam is er voor jong en oud. Alvast veel wandelplezier gewenst!

Ps. Lees ook ons artikel met de leukste bezienswaardigheden in Amsterdam!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *