5 Populaire hotels in Amsterdam

“Amsterdam, Amsterdam, de stad waar alles kan,” zong Maggie MacNeal al in 1980 op het Europese songfestival. Logisch om Amsterdam te bezingen want dit metropool is gewoon een geweldige stad. Hij heeft alles wat je in een wereldstad zoekt, en méér. Want Amsterdam heeft coffeeshops, gezellige grachten en waanzinnig schitterende oude grachtenpanden. Dát heeft geen enkele andere wereldstad.

Daarom bezoeken jaarlijks 9 miljoen toeristen van over de hele wereld onze hoofdstad. Ze willen die beroemde relaxte sfeer, gezellige bars en leuke winkeltjes ervaren. En al die toeristen willen, hoe leuk het nachtleven ook is, slapen in een hotel in Amsterdam. Velen van hen nemen het hotel Okura, Novotel Amsterdam of Fletcher Hotel Amsterdam. Echter er zijn vijf populaire boutique hotels in Amsterdam waar we je graag over vertellen.

Hotel Boutique Amsterdam

Is dit een nieuwe keten, Hotel Boutique Amsterdam? Nee, integendeel. Een boutique hotel behoort niet tot een bepaalde franchise. De meeste boutique hotels zijn klein en hebben soms maar één kamer. Ze hebben zodoende een intiemere sfeer dan de hotelketens die we hierboven noemden. Boutique hotels gaan hun eigen gang en hebben ludieke thema’s. Wat ze allemaal gemeen hebben? Stijl, luxe en comfort.

 1. Hijskraan met spa
  Crane hotel Faralda is voor mensen zonder hoogtevrees. De hijskraan heeft drie zeer luxe suites. Op het topdeck is de spa met ongetwijfeld het meest spectaculaire uitzicht van Nederland. Maar vooral ’s nachts zijn de lampjes van de stad sprookjesachtig. P.s. je kunt je met een helikopter naar vlakbij het hotel laten brengen.
 2. Slapen op een altaar?
  Hotel “Op het Altaar” is hét uniekste hotel in Amsterdam. Verborgen midden in Amsterdam staat een kerkje uit 1751. In die tijd was rooms-katholiek zijn verboden en bouwden de gelovigen stiekem schuilkerken. Het ronde plafond is prachtig beschilderd. Het wordt nu in zijn geheel verhuurd aan jou.
 3. Genieten met CoBrA
  Het 4-sterren Ambassade hotel ligt in het hartje van Amsterdam. Je logeert in een echt grachtenpand. Op de gangen hangt een van de grootste collecties schilderijen van de CoBrA-beweging. De luxe kamers zijn helemaal in stijl gehouden met het pand. Omringd door klasse, schitterende meubels en prachtige spiegels, waan je je in een paleis…

Amsterdam en water

Naast het genieten van een rondvaart in Amsterdam, kun je ook overnachten bij of op het water.

 • 4. Uitzicht op boten
  Amsterdam heeft honderden bruggen. Tegenwoordig gaan ze automatisch open en dicht, maar vroeger was dat de taak van de brugwachter. Boutique hotel SWEETS heeft verspreid over de stad 28 iconische brugwachtershuisjes, als luxe appartementjes ingericht. De Kortjewantsbrug is de ludiekste, dat appartement is rond!
 • 5. Kabbelend wegdromen
  Wat zou Amsterdam zijn zonder woonboten? Wil je wel eens meemaken hoe het is om op het water te slapen? Dat kan. Door heel Amsterdam zijn meerdere super-de-luxe trendy woonboten te huur voor één overnachting of meerdere. Bij sommige drink je je wijntje in je eigen tuintje.

 

We hebben vijf populaire boutique hotels genoemd, maar er zijn er tientallen meer, zelfs boomhutten! Zoals je ziet, biedt Amsterdam unieke hotels die je gewoon een keer geprobeerd moet hebben!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *