Alles over de gemeente Amsterdam & stadsloketten

De gemeente Amsterdam is onderverdeeld in 5 clusters en vertegenwoordigd 7 stadsdelen. Ieder cluster heeft een specifieke zorgtaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sport, jeugd of parkeren. De verschillende clusters zorgen dat Amsterdam leefbaar blijft en iedereen zo goed mogelijk wordt geholpen. Je kunt bij de gemeente Amsterdam gebruik maken van telefonische ondersteuning of aan het loket. Tegenwoordig kunnen er ook steeds meer belangrijke zaken online worden geregeld. De gemeente Amsterdam bellen is ook mogelijk op specifieke tijden.

Gemeente Amsterdam contact

 

Wil je contact opnemen met de gemeente Amsterdam? Dit kan zowel schriftelijk als telefonisch. De gemeente Amsterdam beschikt over verschillende afdelingen waar je contact mee kunt opnemen. Wanneer er geen medewerker beschikbaar is op het gemeentehuis kan het zijn dat je later teruggebeld wordt, dit wordt duidelijk afgestemd. Gemeente Amsterdam telefoonnummer: 020 624 1111. Wanneer je in de hoofdstad woont, kun je via een vaste lijn ook bellen naar: 14020. Kijk voor de informatie over de verschillende stadsloketten, telefoonnummers en openingstijden op de website van de gemeente Amsterdam.

Stel je vragen aan de gemeente

Wanneer je met vragen zit, neem contact op. De medewerkers zijn er om je goed te informeren en helpen. Je kunt vaak ook jouw vraag online stellen, bijvoorbeeld via de gemeente website of social media. Amsterdam is erg actief op social media zoals Twitter. Wanneer je ze via social media een berichtje stuurt, krijg je vaak al snel een reactie. De gemeente hecht hoge waarde aan een leefbaar Amsterdam. Laat dus gerust van je horen wanneer je met vragen of opmerkingen zit.

Vind het antwoord op vragen online

Je mag natuurlijk altijd contact opnemen met de gemeente. Een foto maken van de situatie wordt zeer gewaardeerd. Bijvoorbeeld bij overlast, zwerfafval of een technisch probleem. Je bent van harte welkom om vragen te stellen aan de gemeente, vaak kan het ook makkelijker. Veel vragen zijn al eerder gesteld en worden online beantwoord.

Amsterdammers helpen Amsterdammers

Amsterdam staat bekend om zijn solidariteit en samenhorigheid. Wanneer je belangrijke zaken deelt, wordt dit zeer gewaardeerd. Wanneer je nog met vragen of opmerkingen zit, bereik je de gemeente telefonisch of online. Jouw mening telt en wordt op prijs gesteld, neem dus gerust contact op.

Bericht auteur: redactie