Tips om de drukte in Amsterdam te ontlopen

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland. Dit brengt voordelen met zich mee, want zo zal er nooit een moment zijn dat je je verveeld in de stad. Maar zo kan het er ook erg druk zijn. Iedereen vindt het wel bijzonder om de stad te bezoeken. Dat is natuurlijk ook erg leuk, vooral wanneer de winkels geopend zijn en wanneer je er gezellig rond kan wandelen om een hapje en een drankje in de stad te doen. Toch heeft een grote stad ook wat nadelen.

Amsterdam: gezellig maar ook druk

Een groot nadeel dat Amsterdam vrijwel als geen andere stad in Nederland kent, is de enorme drukte die er kan zijn. Mensen die met hordes tegelijk door de stad lopen, alle winkels overvol en heel veel mensen die je voor de voeten lopen. Dit kan voor sommige mensen gezellig zijn, maar lang niet voor iedereen; en zeker niet met de geldende maatregelen in de Coronatijd. Wat kun je precies doen om te weten hoe druk het in de stad is? Er zijn een aantal handigheden die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je uitje naar Amsterdam ook echt gezellig wordt en niet alleen maar ellendig druk.

Maak gebruik van het openbaar vervoer!

Het openbaar vervoer is een handige manier om naar verschillende plekken in Nederland af te reizen. Amsterdam is daar zeker geen uitzondering in. Neem bijvoorbeeld de trein en de bus om de stad te bereiken. Een belangrijk voordeel is dat je geen last hebt van files, je zo in het centrum uitstapt en geen parkeerplek hoeft te zoeken. Dit is ideaal, en je bent zeker niet de enige die ervoor kiest om het openbaar vervoer te nemen. Bij het verplaatsen in de stad kun je vervolgens kiezen om te lopen, de tram te nemen of de metro.

Hou je telefoon in de hand en gebruik het internet!

App Druktebeeld en het gebruik van Google

Er is een nieuwe app, genaamd Druktebeeld. Op deze app kun je gebieden in de stad zien. Waar het rood is, is het druk. Andere gebieden die groen gekleurd zijn, zijn juist rustiger. Met dit soort handige apps en mogelijkheden is het steeds makkelijker geworden om uit te vinden waar je even leuk kan genieten van een rustig dagje Amsterdam.

Gebruik Google

Daarnaast zijn er veel mensen die Google op hun smartphone hebben. Per winkel is het heel handig om op te zoeken wanneer het druk is. Je ziet de openingstijden en door middel van staven wordt er ook duidelijk aangegeven welke tijdstippen het er druk is en wanneer rustig.

Ook als de musea weer opengaan is het verstandig om te kijken wat de rustige periodes zijn. Zo kun je alles uit je dagje Amsterdam halen. Met de app en Google kun je dan heerlijk genieten van een wandeling door de stad of de winkels en restaurants in alle rust bezoeken. Of je huurt een fiets in Amsterdam waarop je je ook wat vrijer kan bewegen.

Fijn bezoek aan Amsterdam

De stad Amsterdam zal altijd wel één van de drukste steden van Nederland blijven. Het is altijd zo geweest en het zal ook altijd zo zijn. Maar probeer te profiteren van de voordelen die internet je biedt.

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *