Tips voor een geslaagd weekendje Amsterdam

Onze hoofdstad is populair. Amsterdam is dé toeristische trekpleister van Nederland. Hordes toeristen komen jaarlijks naar Amsterdam om te genieten van de musea, de grachten en de prachtige architectuur. Ze varen over de grachten en genieten van het uitgaansleven. Amsterdam is van alle markten thuis. Dit jaar helaas geen toeristen door het coronavirus. Dus een heerlijk rustig Amsterdam ligt er voor ons. Inmiddels is dit een Amsterdam dat weer steeds meer gaat leven. Horeca mag weer open, buiten zijn meer mensen op straat. Kortom, je kunt weer leuke en gezellige weekendjes weg gaan plannen. Zie hier een planning voor een geslaagd weekendje Amsterdam in de maand juni. Enjoy!

Zaterdag

Ochtend – wandeling door Amsterdam-Oost

De zaterdagochtend beginnen we met een wandeling door Amsterdam-Oost. We starten onze route in de Indische Buurt. Vervolgens komen we langs enkele monumentale woonblokken. Vervolgens steken we het Amsterdam-Rijnkanaal over en zien we een prachtig uitzicht. Na dit plaatje gaan we door naar de Diemerzeedijk en komen we langs het Gemeenlandshuis… Kijk snel bij routes.nl voor de rest van deze prachtige route door Amsterdam-Oost en geniet van de natuur. 

Middag – Amsterdam Museum

Vanaf 1 juni gaan de musea ook weer gefaseerd open. Je kunt dus genieten van een middagje cultuur snuiven in bijvoorbeeld het Amsterdam Museum. Hier vindt je het verhaal van Amsterdam in woord en in beeld. Let er wel op dat je van tevoren een e-ticket besteld voor een tijdslot. Het is door de corona-crisis niet mogelijk om tickets fysiek te halen. Een interessante, nieuwe voorstelling is ‘Corona in de stad’. Het Amsterdam Museum wil met deze tentoonstelling laten zien wat de impact van de crisis is op de stad Amsterdam. 

Avond – pils bij je favoriete stamcafé

Het kan weer. Je hoeft niet meer thuis te blijven maar kunt voorzichtig ‘s avonds genieten in de stad van een hapje en drankje. Ga op pad (met een klein groepje) en geniet van elkaar en van de stad. Bedenk wel om van tevoren te reserveren bij je favoriete stamcafé.. Kroegentocht zit er helaas dus nog even niet in. 

weekend weg Amsterdam

Zondag

Ochtend – sporten in het Vondelpark

Het Vondelpark is het meest bekende park in Amsterdam en daarmee bij uitstek geschikt om eens te verkennen. Je kunt hier bijvoorbeeld je vaste sportroutine doen. Bij het Vondelpark is het wel verplicht om een Vondelparkpas te hebben. Dit is een pas die aangeeft dat je mag sporten in het Vondelpark. Dit om mega-druktes te voorkomen. Je kunt meedoen aan groepslessen of zelf een rondje hardlopen.

Middag – lekker zwemmen

Vervolg je sportieve dag met een duik in het zwembad. Je kunt hier ook online reserveren voor een tijdslot. Ga in de middag bijvoorbeeld heerlijk een uur banen trekken in het Mirandabad, Brediusbad, Noorderparkbad, Zuiderbad of Flevoparkbad. 

Avond – bioscoop

Ga naar een nieuwe film samen met je partner of vrienden. En wees snel want de plekken zitten snel vol. In veel bioscopen zijn er namelijk maar 30 plekken beschikbaar en moet de 1,5 meter afstand gewaarborgd blijven. Maar … we kunnen weer genieten met elkaar van de stad Amsterdam. En dat is het belangrijkste!

Bericht auteur: Robert Plasman

Leuk dat jullie op Amsterdamexpo.nl zijn! Mijn naam is Robert, en ik woon al bijna 20 jaar in Amsterdam en houd ontzettend veel van deze prachtige stad. Ik probeer wekelijks iets leuks te vertellen over Amsterdam, maar dat lukt mij niet altijd :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *